Zandstralen gevel

zandstralen gevelHet zandstralen van een gevel gebruik je bij zeer zware vervuiling. Denk hierbij aan graffiti verwijderen, of hele zware roetaanslag dat je met een chemisch middel er niet af krijgt. Vocht wordt vermengd met het juiste straalmiddel (een grovere stof) en die wordt onder lage druk (ongeveer 2 bar) tegen je buiten muur aangespoten. Tijdens dit gevel zandstralen wordt als het ware je gevel grondig gepoetst door de korreltjes die door de vloeistof heen zitten. Een product dat veel gebruikt wordt tijdens het zandstralen van een gevel is Olivivenzand. Dit is mineraalzand met scherpe kantjes. Bovendien bevat het geen silica en ijzer (beter voor het milieu).  Er zijn nog meer mineraalzandsoorten te vinden, en deze hebben alle hun eigen kenmerken en voor en nadelen.

*Tip:
Direct weten wat de zand stralen gaat kosten? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Zandstralen, wat is het?

Eigenlijk is de term gevel zandstralen verkeerd, er wordt namelijk helemaal geen zand gebruikt. Dit is verboden door de Nederlandse wet omdat het te grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Gelukkig zijn er afdoende alternatieven voor het zand die je gevel ook pracht mooi maken.

Kosten gevel zandstralen

Natuurlijk wilt u weten wat de totale prijs zal zijn van het laten zandstralen van je gevel. Bij gevelreiniging en gevelrenovatie is de prijs moeilijk te bepalen. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van tussen de € 11,- en € 16,- . Er wordt in bijna alle gevallen een offerte op maat gemaakt omdat het om maatwerk gaat. Het beste wat je kunt doen is meerdere offertes van diverse gevelbedrijven vergelijken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet de hoofdprijs zal betalen. Gelukkig kun je gemakkelijk via onze website in een keer tot 6 offertes ontvangen en vergelijken van lokale gevelbedrijven. En dat geheel gratis en vrijblijvend. Andere gevelreiniging prijzen vind je hieronder:

 

Gevelreiniging soort Soort vervuiling De kosten per m²
Stoom reinigen Matige aanslag (denk aan mos) Gemiddeld €6,-
Chemische reinigen Zware aanslag (denk aan roest) Gemiddeld €16,-
Zandstraling Hardnekkig vuil (denk aan graffiti) Gemiddeld €11,- – €16,-

Zandstralen van gevel laten doen

Het zandstralen van de gevel kun je niet zelf doen, dit is een zeer specialistische klus die je niet zo maar even zelf kunt uitvoeren. Speciale kleding, opleiding, en materiaal is vereist om het zandstralen van je buitenmuur tot een goede resultaat te brengen. Het zandstralen van een gevel is een aparte technieken vergt de nodige ervaring. Bovendien moet je van te voren jezelf goed afvragen of het echt nodig is om een gevel te laten zandstralen. Er is namelijk een risico dat je gevel beschadigt door de grote kracht en rigoureus aanpak van het zandstralen. Zeker wanneer je buitenmuur bestaat uit poreuze stenen is dit het overdenken meer dan waard, het schoonmaken van een buitenmuur moet ook netjes gebeuren zonder dat er schade ontstaat.

Vrijblijvend advies

Wanneer je je gevel goed gereinigd wilt hebben kun je het best een vakman langs laten komen om je gedegen advies te geven. Die zal ook aangeven wat de beste methode zal zijn. Via onze website kun je gelukkig in een keer in contact komen met meerdere gevelspecialisten. Vul op deze pagina het formulier in, ontvang vrijblijvend meerdere offertes en begin met vergelijken.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

16 Comments

 • Ds

  Mijn huis is bestraald, en wil spouwmuur isolatie laten plaatsen. Moet ik daarna de muur weer laten impregneren?

 • Edward Kamer

  Als er bij het stralen de voegen er op sommige plekken er uit gestraald worden,zit dan het herstelwerk van de voegen bij de prijs in begrepen?

 • e bultman

  goedendag

  ik heb een geven van steens muur en deze is van oudsher geverfd nu het ik deze in de zomer behandeld tegen alg en schhongespoten met een hogedrukspuit en toen laten drogen en twee x overgeschilderd met een lateks die de schilder adviseerde nu een maand of 4 verder komt de groene alg zo weer naar boven en lijkt het er op dat het op kale stukken muur en naden dat er uitkomt moet ik de hele muur nu stralen en dan inpregneren of wat is hier een oplossing voor
  al vast bedankt

 • Lucas Evers

  Geachte heer/mevrouw,

  hoe zit het met de kozijnen. Dienen deze geheel afgedekt te worden en wordt de negge dan ook mooi mee gestraald?

  m.vr.gr.

 • Patrick

  Wij hebben een jaren 60-huis, waarvan de achtergevel geschilderd is. Het zijn die standaard, veel in Nederland gebruikte, gele en rode bakstenen.
  Kunnen we met zandstralen de verf verwijderen, of zijn deze bakstenen daar te poreus voor?

  • Gevel en Wand

   Dit is waarschijnlijk gewoon mogelijk met het stralen van de gevel.

 • Nat

  Onze buren gaan zandstralen. Ons huis grenst direct aan hun pand. Ik ben bang dat op de rand nu ons houtwerk dat tot aan de rand loopt en geschilderd stucwerk beschadigd wordt, is dat terecht?

  • Gevel en Wand

   Advies is om aan de zandstralers te vragen om het hout af te dekken.

 • M. Sloot

  Wij hebben een geverfde achtergevel. Het gaat om ongeveer 10/15 m2.
  De rest van het huis is niet geschilderd. Het lijkt ons mooi als de verf er afgehaald kan worden. Kan dat?

  • Gevel en Wand

   Ja dit is mogelijk met zandstralen.

 • Sanne

  Mijn huis was wit geverfd en dit hebben wij laten verwijderen door de gevels te laten zandstralen, maar helaas zit er nog verf op wat moet ik nu nog laten doen zodat de rest van de verf er ook af komt.Wil het huis niet meer wit laten schilderen.

  • Gevel en Wand

   Het bedrijf dat u gevel gestraald heeft aanspreken. Zij zijn verantwoordelijk voor het goed reinigen van de gevel.

 • H.van den Broek

  Moet de gevel opnieuw gevoegd worden nadat deze is gezandstraald ?

  • Gevel en Wand

   Wanneer door het zandstralen stukken voeg zijn verdwenen wel, maar in het algemeen is dit niet nodig.

 • Alfons Beerens

  Mijn huis is wit en er zitten diverse verschillende soorten verflagen op. Hierdoor laten de muren geen vocht meer door. Schilders adviseren daarom: laten zandstralen. Zelf ben ik daar niet zo’n voorstander van omdat het nogal geweld met zich meebrengt en ik mij afvraag wat er overblijft van de voegen.

  Wat is uw advies?

  • Gevel en Wand

   Mijn advies is om de mogelijkheid te bekijken of de verf verwijderd kan worden met stoom onder hoge druk. Ik zou u adviseren een offerte aanvraag te doen en een specialistisch bedrijf langs te laten komen om te kijken naar eerder genoemde mogelijkheid.

 • Plaats een bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *