Gevelreiniging stucwerk

Gevelreiniging stucwerkGevelreiniging stucwerk? Tegenwoordig wordt er bij het afwerken van een gevel steeds vaker gekozen voor stucwerk. Dit is niet zo vreemd, want het toepassen van stucwerk zorgt er voor dat de onderliggende structuur van de gevel extra wordt beschermd en daarenboven beschikt ze ook meteen over een eigentijdse uitstraling. Ondanks het bijzonder duurzame karakter waar stucwerk over beschikt is het niet onderhoudsvrij. Bovendien is het niet zomaar mogelijk om stucwerk op eender welke manier te reinigen, in het bijzonder omdat het vrij kwetsbaar is. Wil je het stucwerk van je gevel laten reinigen? Sta dan beslist even stil bij de interessante tips uit dit artikel!

*Tip:
Gevelreiniging stucwerk? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Reiniging met heet water onder gepaste druk

Wanneer je woning beschikt over een gevel die is afgewerkt met stucwerk is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat het hier gaat om een vrij poreus materiaal. Met andere woorden, door het toepassen van de verkeerde reinigingsmethode is het mogelijk dat er schade aan de gevel ontstaat en die schade laten herstellen zou zomaar eens veel meer geld kunnen kosten dan een reinigingsbeurt. Om er voor te zorgen dat het risico op beschadiging van de gevel zo beperkt mogelijk wordt gehouden wordt er bij stucwerk dan ook doorgaans altijd gebruik gemaakt van heet water die onder gepaste druk (geen hogedruk!) op de gevel wordt gespoten. Dit heet water wordt uiteraard gecombineerd met een zacht reinigingsmiddel. Door deze manier van werken kan het vuil van het stucwerk op efficiënte wijze worden verwijderd terwijl de ondergrond toch gespaard wordt.

Hoe werkt gevelreiniging stucwerk precies?

Bovenstaande geeft je reeds een goed beeld van hoe bij het reinigen van het stucwerk bij een gevel precies te werk moet gaan, maar wij zetten graag nog even alle stappen voor jou op een rijtje:

  • In eerste instantie wordt het stucwerk op voorhand behandeld met een reinigingsmiddel.
  • Het vuil dat zich op het stucwerk bevindt zal door bovenstaande oplossen.
  • De derde stap is het onder gepaste druk op de gevel spuiten van heet water.
  • Het afvalwater dient te worden opgevangen om de impact van de reiniging van je gevel op het milieu zo beperkt mogelijk te houden.

Het water waar bij dit type gevelreiniging gebruik van wordt gemaakt wordt na het opvangen gezuiverd waardoor het nog kan worden gebruikt bij een andere gevelreiniging. Op deze manier wordt een behoorlijke hoeveelheid water uitgespaard waardoor gevelreiniging op relatief milieuvriendelijke wijze kan worden uitgevoerd.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!