Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Gevelreiniging productenGevelreiniging producten? Vandaag de dag kiezen veel mensen die eigenaar zijn van een woning er voor om zelf hun gevel te reinigen. Het reinigen van een gevel kan op tal van verschillende manieren gebeuren. Er dient in ieder geval altijd rekening te worden gehouden met de ondergrond. Hoewel het merendeel van de bakstenen over gelijkaardige kenmerken beschikken zijn er toch structurele verschillen waar te nemen tussen de verschillende steensoorten. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om mangasteen te reinigen door middel van zuren. Mangasteen heeft van nature namelijk een erg hoog ijzergehalte die er voor zorgt dat een reiniging met zuren een omgekeerd effect zou hebben. Wil je dus met andere woorden gevelreiniging gaan toepassen? Weet dan waar je aan begint en zorg er hoe dan ook voor dat je een goed beeld hebt van de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden.

*Tip:
Gevelreiniging producten? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Water in combinatie met hoge druk

De meest voor de hand liggende gevelreiniging producten zijn water en hoge druk. Het betreft hier een mechanische reiniging van de gevel in kwestie waarbij water tegen een hoge druk tegen het oppervlak aan wordt gespoten. Dit kan een bijzonder efficiënte manier blijken om je gevel te reinigen. Let wel op, wanneer er sprake is van voegwerk van een beperkte kwaliteit in de gevel is het aangewezen om gebruik te maken van een andere, minder agressieve reinigingsmethode.

Zure gevelreinigers

Een tweede mogelijkheid waar eveneens vaak gebruik van wordt gemaakt zijn zure gevelreinigers. Deze reinigers kunnen uitsluitend gebruikt worden in situaties waarin de ondergrond op voorhand werd bevochtigd. Doe je dit niet, dan loop je namelijk het risico dat er niet alleen diepteschade ontstaat, maar dat het geheel bovendien ook snel indroogt. Door hier rekening mee te houden en door het gebruik van zure gevelreinigers kan je er in ieder geval zeker van zijn dat je heel wat jaren lang zal kunnen genieten van een echt mooie gevel.

Sterk alkalische reinigers

Een ander gevelreiniging product dat we graag nog even aan je voorstellen is de sterk alkalische reiniger. Bij dit type reiniger dien je in principe rekening te houden met dezelfde werkwijze als bij de zure gevelreinigers het geval is. Wanneer er sprake is van een lastig te reinigen situatie is het verder aan te raden om gebruik te maken van warm water. Op deze manier zal je merken dat het vuil eenvoudiger van de gevel los komt. Zeker in combinatie met chemische middelen zal je op korte termijn een zeer aantrekkelijk resultaat bekomen.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

Gevelreiniging helpt hoge kosten te voorkomen

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant