Gevelreiniging met stoom

Met stoom de gevel reinigen is een milde vorm van gevelreiniging. Het is de veiligste manier voor jouw gevel en bovendien het best voor het millieu, er worden namelijk geen chemicaliën gebruikt. De gevel wordt tijdens de stoomreiniging schoon gemaakt door stoom, dit is heel erg heet condens van water. Deze condens wordt onder hoge druk tegen de muur aangespoten, deze fase zorgt ervoor dat het vuil losweekt van de buitenmuur.

De volgende stap in het proces is om de gevel af te spoelen met water. Op dit moment wordt het vuil dat los geweekt is, van de muur afgespoeld. Wanneer gevelreinigers echt netjes te werk gaan vangen ze het vuil nog op met een zeil zodat het in de grond verdwijnt.

Gevelreiniging met stoom

Stoomreiniging niet voor elke klus

Een gevel reinigen met stoom is niet geschikt voor elk type vuil, zoals gezegd is deze methode niet de meest grondige manier van schoonmaken. Meestal wordt deze methode gebruikt voor organische vervuiling, denk aan mos en andere ongewenste begroeiing op een gevel. Deze methode is bijvoorbeeld niet geschikt voor het verwijderen van graffiti.

Waar ook op gelet moet worden is dat niet elke ondergrond goed tegen stoom reinigen kan. Wanneer er bepaalde zouten in een gevel zitten is dit niet de beste keuze, de hete stoom kan namelijk deze zouten doen oplossen die in de gevel aanwezig zijn. Dit kan weer leiden tot zoutuitbloei. Ook is er kans dat voegen aangetast worden door deze methode van gevelreiniging.

Stoomreiniging is wel zeer geschikt voor het schoonmaken van baksteengevels, mits goed uitgevoerd natuurlijk.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

6 Comments

 • Ger Vroomen

  Hallo, wij wonen direct aan een drukke verkeersweg in een huis uit 1940. Als gevelsteen is een gelige baksteen gebruikt met een diepe structuur. De bakstenen en voegwerk zijn over de jaren sterk vervuild met vuil en roet van het verkeer. Proeven om deze te reinigen met verdund zoutzuur en hoge druk hadden geen effect.
  Heeft U een advies?
  Bedankt.

  • Gevel en Wand

   Zandstralen zou een goede oplossing kunnen zijn.

 • j. goedhart

  In september 2005 is de kopgevel voorzien van nieuwe voegen Dit is keurig gedaan. Er is ook een impregnatiemiddel gebruikt, maar hier is door de ondernemer een fout gemaakt. Er is nl naast de buiten impregneer ook een impregneer voor binnen gebruikt. Er zitten nu dus op de buitenmuur naast elkaar verschillende banen , om en om , waarvan een aantal al weer met groene aanslag en een erg vies gezicht. Kan ik de muur schoonmaken , zo ja hoe ?. Is de impregnatie dan in zijn geheel uit de stenen ?.

  • Gevel en Wand

   U kunt de groene aanslag waarschijnlijk verwijderen met een hoge druk spuit. Het impregneermiddel zal hier niet mee verdwijnen.

 • dekkers

  kan ik damwand beplating ook stoomcleanen

  • Gevel en Wand

   Ja dat is geen enkel probleem.

 • Plaats een bericht

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *