Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Gevelreiniging met stoomGevelreiniging met stoom? Met stoom de gevel reinigen is een milde vorm van gevelreiniging. Het is de veiligste manier voor jouw gevel en bovendien het best voor het millieu, er worden namelijk geen chemicaliën gebruikt. De gevel wordt tijdens de stoomreiniging schoon gemaakt door stoom, dit is heel erg heet condens van water. Deze condens wordt onder hoge druk tegen de muur aangespoten, deze fase zorgt ervoor dat het vuil losweekt van de buitenmuur.

De volgende stap in het proces is om de gevel af te spoelen met water. Op dit moment wordt het vuil dat los geweekt is, van de muur afgespoeld. Wanneer gevelreinigers echt netjes te werk gaan vangen ze het vuil nog op met een zeil zodat het in de grond verdwijnt.

*Tip:
Gevelreiniging met stoom? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Stoomreiniging niet voor elke klus

Een gevel reinigen met stoom is niet geschikt voor elk type vuil, zoals gezegd is deze methode niet de meest grondige manier van schoonmaken. Meestal wordt deze methode gebruikt voor organische vervuiling, denk aan mos en andere ongewenste begroeiing op een gevel. Deze methode is bijvoorbeeld niet geschikt voor het verwijderen van graffiti.

Waar ook op gelet moet worden is dat niet elke ondergrond goed tegen stoom reinigen kan. Wanneer er bepaalde zouten in een gevel zitten is dit niet de beste keuze, de hete stoom kan namelijk deze zouten doen oplossen die in de gevel aanwezig zijn. Dit kan weer leiden tot zoutuitbloei. Ook is er kans dat voegen aangetast worden door deze methode van gevelreiniging.

Stoomreiniging is wel zeer geschikt voor het schoonmaken van baksteengevels, mits goed uitgevoerd natuurlijk.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan