Gevelreiniging jaren 30 woning

Gevelreiniging jaren 30 woningGevelreiniging jaren 30 woning? De gevel van een woning wordt niet alleen continue blootgesteld aan de weerelementen, bovendien kunnen ook verschillende soorten vuil een aanslag uitvoeren op de uitstraling waar je gevel over beschikt. Wanneer de vervuiling van de gevel niet wordt aangepakt kan deze na verloop van tijd dieper in de steen trekken waardoor er structurele schade aan de gevel kan ontstaan. Het laten herstellen van deze schade brengt altijd hogere kosten met zich mee dan het laten reinigen van je gevel. Omwille van deze reden is het, zeker in het geval van een jaren 30 woning van cruciaal belang om een tijdige reiniging uit te laten voeren.

*Tip:
Gevelreiniging jaren 30 woning? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Meer intensieve gevelreiniging

Omdat de gevel van een jaren 30 woning reeds heel veel jaren is blootgesteld aan de weersinvloeden en vervuiling uit het milieu is het noodzakelijk om gebruik te maken van een vrij intensieve gevelreiniging. In het merendeel van de gevallen wordt er voor wat betreft het reinigen van een gevel van een jaren 30 woning voor gekozen om gebruik te maken van vochtstralen. Het betreft hier een mengeling van water met zand en lucht welke tegen de gevel wordt aangeblazen. Deze manier van werken zorgt er niet alleen voor dat het aanwezige vuil op efficiënte wijze van de gevel kan worden verwijderd, bovendien wordt ook schade aan de ondergrond voorkomen. Let wel, in bepaalde gevallen is het niet mogelijk om de gevel op deze manier te reinigen. Bij twijfel is het dan ook altijd interessant om navraag te doen bij een vakman of bij een gespecialiseerd reinigingsbedrijf.

Ook een chemische reiniging is mogelijk

Wanneer het niet mogelijk is om de gevel van een jaren 30 woning te reinigen met behulp van vochtstralen kan er ook worden geopteerd voor een chemische reiniging. Dit type reiniging wordt vooral toegepast wanneer er sprake is van een zwarte waas die op de gevel ligt. We noemen deze waas ook wel een patina-laag. Deze is vooral zichtbaar op de westgevels en in de directe omgeving van de schoorsteen. In het geval van een chemische reiniging bij een jaren 30 woning wordt er altijd gebruik gemaakt van een mengsel bestaande uit heet water in combinatie met een bepaald reinigingsmiddel. Om de impact van de reiniging van je gevel op het milieu zoveel mogelijk te beperken kiezen de meeste reinigingsbedrijven er voor om het gebruikte water op te vangen en te laten zuiveren. Zo blijft het reinigen van de gevel van je jaren 30 woning ook ten allen tijde verantwoord voor het milieu.

 

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!