Gevelreiniging chemisch

Gevelreiniging chemischGevelreiniging chemisch? Het chemisch reinigen van de gevel van je woning biedt uitkomst op het ogenblik dat bijvoorbeeld zandstralen onder hoge druk niet mogelijk is. Wanneer een klassieke reiniging onder hoge druk niet het gewenste resultaat weet te bereiken is een chemische reiniging doorgaans het enige, echt interessante alternatief. Je dient er als woningeigenaar wel rekening mee te houden dat een chemische reiniging zeer agressief werkt. In eerste instantie zorgt dat er uiteraard voor dat zelfs het meest hardnekkige vuil komt te verdwijnen, maar daar komt wel bij dat de agressiviteit van de methode er voor zorgt dat je gevel kan worden beschadigd. Mede omwille van deze reden wordt het chemisch reinigen van de gevel toch gehouden als laatste oplossing voor echt hardnekkig vuil.

*Tip:
Gevelreiniging chemisch? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voordelen van chemische gevelreiniging

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de voordelen die zijn verbonden aan het chemisch reinigen van de gevel van je woning. Wanneer je bijvoorbeeld over een oudere woning beschikt waarvan de gevel door de jaren heen sterk vervuild is geraakt zal je merken dat er maar weinig reinigingsmethodes echt een uitweg bieden. Een gewone reiniging onder hoge druk zal bijvoorbeeld geen oplossing bieden en zandstralen kan omwille van het oppervlak van de gevel misschien niet mogelijk zijn. In dit geval biedt een chemische reiniging de oplossing. Wel is het belangrijk dat deze reiniging gebeurt door een vakman. Een foutieve reiniging kan er namelijk voor zorgen dat de gevel wordt aangetast en dat zal je uiteraard koste wat het kost willen voorkomen. Een ander interessant voordeel van een chemische reiniging is de kostprijs. In vergelijking met verschillende andere reinigingsmethodes is chemisch reinigen doorgaans op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter.

Nadelen van chemische gevelreiniging

Naast de vele interessante voordelen van een chemische gevelreiniging dient er ook rekening te worden gehouden met enkele nadelen. Het belangrijkste nadeel van dit type gevelreiniging gaat schuil in het feit dat het niet kan worden uitgevoerd door eender welke doe-het-zelver. Mede omwille van het gevaarlijke karakter van de producten waar mee wordt gewerkt is het altijd een absolute must dat de reiniging gebeurt door een echte vakman. Het tweede nadeel hebben we eerder in dit artikel reeds aangegeven. Een chemische reiniging van de gevel is een zeer doorgedreven reiniging. Vooral het agressieve karakter van de reiniging zorgt er voor dat ze bij foutief gebruik de ondergrond kan beschadigen. Wanneer je een chemische reiniging voor je gevel wenst toe te passen is het dan ook altijd belangrijk om hier even stil bij te blijven staan.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!