Gevelreiniging chemisch nadelen

Gevelreiniging chemisch nadelenWat zijn gevelreiniging chemisch nadelen? Heel veel mensen die hun gevel willen laten reinigen kiezen er voor om gebruik te maken van een chemische reiniging. Een chemische reiniging is interessant omdat ze kan worden toegepast op het merendeel van de gevels. Bovendien is het risico op schade vrij beperkt. Een extra interessant voordeel dat is verbonden aan een chemische reiniging voor je gevel gaat schuil in het feit dat het erg voordelig is. In vergelijking met het merendeel van de andere gevelreinigingsmethodes is een chemische reiniging dan ook nagenoeg altijd op financieel vlak het interessantst. Ben jij ook van plan om je gevel chemisch te laten reinigen? In dat geval dien je wel ook rekening te houden met de nadelen die er aan verbonden zijn.

*Tip:
Gevelreiniging? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Echte resultaat niet meteen zichtbaar

Wanneer je er voor kiest om je gevel op chemische wijze te laten reinigen dien je er altijd rekening mee te houden dat het volledige eindresultaat niet meteen zichtbaar is. Na het uitvoeren van de chemische reiniging zullen namelijk altijd nog restanten op de gevel achterblijven. Dit zorgt er voor dat het echte eindresultaat pas na een weekje zichtbaar is. Een ander mogelijk nadeel van een chemische reiniging van de gevel gaat schuil in het feit dat deze altijd dient te worden uitgevoerd door een vakman. Met andere woorden, de handige doe-het-zelvers die graag zelf de gevelreiniging wensen uit te voeren omdat ze op die manier kunnen besparen op het kostenplaatje die deze werkzaamheden met zich meebrengen zijn er aan voor de moeite. De belangrijkste reden waarom het zelf chemisch reinigen van de gevel niet mogelijk is gaat schuil in het feit dat het reinigingsmiddel zeer precies moet worden afgestemd op de ondergrond. Lang niet iedereen beschikt op dit vlak over de nodige kennis.

Milieubelasting

Een tweede nadeel waar je bij het chemisch reinigen van een gevel niet onderuit komt is de aanslag die wordt gepleegd op het milieu. Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een milieuvriendelijke manier van gevel reinigen, maar dat is een chemische reiniging uiteraard allerminst. Bovendien is het ook nog eens zo dat het chemische middel eveneens een potentieel gevaar vormt voor de persoon die ze gebruikt. Omwille van deze reden is het dan ook altijd noodzakelijk om over een speciale bescherming te beschikken. Kan je met bovenstaande nadelen leven en ben je op zoek naar een echt doorgedreven reiniging van de gevel van je woning? Dan kan een chemische reiniging wel degelijk zeer interessant zijn.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!