Gevelreiniging apparatuur

Gevelreiniging apparatuurGevelreiniging apparatuur? Wanneer je gevel door de tand des tijds is aangetast zal je deze graag terug in haar vlotte glorie willen laten herstellen. Dit is eenvoudig mogelijk door het toepassen van gevelreiniging. Veel ervaren doe-het-zelvers denken dat ze de reiniging van hun gevel wel zelf kunnen uitvoeren. Dit is uiteraard mogelijk, alleen zijn er dan verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Allereerst is er de ondergrond van de gevel. De reinigingsmethode van je keuze is namelijk sterk afhankelijk van het materiaal waaruit je gevel bestaat. Daarenboven is het echter ook zo dat je nog de nodige rekening zal willen houden met de apparatuur die noodzakelijk is. Veel mensen denken namelijk dat het zelf uitvoeren van gevelreiniging voordeliger is dan dit uit te besteden, maar houden geen rekening met de apparatuur die ze zullen moeten aankopen of moeten huren. Ben jij ook van plan om zelf de gevelreiniging aan je gevel uit te voeren? Dan dien je beslist rekening te houden met de gevelreiniging apparatuur in dit artikel!

*Tip:
Gevelreiniging apparatuur? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Gevelreiniging apparatuur

Apparatuur afhankelijk van het type reiniging

In het merendeel van de gevallen wordt er bij gevelreiniging gebruik gemaakt van stralen om de gevel te reinigen. Dit zorgt er voor dat je op z’n minst over een stoomreiniger dient te beschikken. Een stoomreiniger is een toestel die uitsluitend kan worden aangekocht tegen een zeer hoge kostprijs, maar gelukkig zijn er ook bedrijven die deze systemen verhuren. De klassieke reiniging van de gevel door middel van zandstralen of door het toepassen van stoom is uiteraard het eenvoudigst en het populairst, maar er bestaan ook nog heel wat andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een chemische reiniging. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een chemisch product welke het vuil als het ware uit de gevel naar buiten trekt. Zo wordt zelfs het meest hardnekkige vuil verwijderd waardoor de gevel van je woning haar authentieke uitstraling terug zal krijgen. Let op, ook voor het uitvoeren van een chemische reiniging dien je over heel wat apparatuur en middelen te beschikken die je niet zomaar standaard in huis zal hebben.

Wat is nu echt het voordeligst?

Bovenstaande is natuurlijk een vraag die iedereen zich zal stellen. Wat is nu namelijk het voordeligst, je gevel zelf reinigen of de reiniging uitbesteden aan een vakman? In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken levert het, het grootste voordeel op wanneer de gevelreiniging wordt uitgevoerd door een echte vakman. Je dient in dit geval namelijk geen apparatuur aan te kopen of te huren en daarnaast kan je door het vergelijken van offertes ook nog eens een extra bedrag besparen op je factuur. Het mag dan ook duidelijk zijn, moet de gevel van je woning worden gereinigd? In dat geval is het misschien toch wel het interessantst wanneer je de reiniging over laat aan een echte vakman!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!