Dakreiniging

DakreinigingDakreiniging? Wanneer je het belangrijk vindt dat de uitstraling van je woning ten allen tijde zo optimaal mogelijk is zal je er ongetwijfeld voor willen kiezen om dakreiniging uit te laten voeren. Dakreiniging is een proces waarbij het dak wordt schoongespoten door gebruik te maken van een hogedrukspuit. Dakreiniging zorgt er voor dat de uitstraling van je dak terug wordt gebracht in diens originele staat. Het reinigen van je dak zorgt er bovendien voor dat vuil zich niet kan manifesteren waardoor het geen schade kan veroorzaken. Ben je eveneens van plan om je dak te laten reinigen, maar wil je graag meer informatie hebben over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over dakreiniging!

*Tip:
Dakreiniging? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Combinatie van werkzaamheden

kosten impregnerenVeel mensen die er voor kiezen om hun dak te laten reinigen kiezen er meteen ook voor om deze van een extra beschermlaag te voorzien. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap. In eerste instantie wordt de authentieke uitstraling van je dak namelijk hersteld terwijl anderzijds ook potentiële schade minder eenvoudig zal kunnen ontstaan. Wil je graag een beeld hebben van de verschillende kosten die deze werkzaamheden met zich meebrengen? Wij zetten ze graag even voor jou op een rijtje:

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Dak laten reinigen Tussen 5 & 15 euro per vierkante meter
Coaten van het dak Tussen 10 & 20 euro per vierkante meter
Dak impregneren Ongeveer 5 euro per vierkante meter

De exacte prijs die voor het reinigen van je dak in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van verschillende factoren. De grootste invloed wordt uiteraard uitgeoefend door het soort dak waarover je beschikt. Daken bestaande uit dakpannen, leipannen, shingles en golfplaten vereisen namelijk allen een andere reinigingsmethode.

Waarom dakreiniging laten uitvoeren?

Er zijn heel veel goede redenen aan te halen waarom het tijdig uit laten voeren van dakreiniging een absolute must is. In eerste instantie wordt het dak op deze manier uiteraard vrij gemaakt van vuil en aanslag waardoor ze terug haar oorspronkelijke uitstraling terugkrijgt. Bovendien is het ook zo dat op deze manier schade in de toekomst wordt voorkomen. Dakpannen beschikken over een gemiddelde levensduur van zo’n vijftig jaar, maar halen deze levensduur uitsluitend wanneer ze op gepaste tijdstippen worden gereinigd. Bovendien is het laten reinigen van je dak een behoorlijk stuk voordeliger dan het laten vervangen van met name je dakpannen. Het tijdig laten uitvoeren van dakreiniging brengt dus ook zeker een financieel voordeel met zich mee.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!