Voorzetwand

voorzetwandVoorzetwand? Tegenwoordig is het bij een woning op verschillende manieren mogelijk om de gevel te isoleren. Wanneer je niet wil dat de gevel van je woning op vlak van uitstraling wordt veranderd of wanneer dit bijvoorbeeld niet wordt toegestaan door de stad of gemeente waarin je woont zal je genoodzaakt zijn om de gevelisolatie aan de binnenzijde van je gevel aan te brengen. Hetzelfde ook voor wanneer de buitenmuren niet zijn voorzien van een spouw. Door gebruik te maken van een voorzetwand die wordt geplaatst aan de binnenzijde van de gevel kan er voor worden gezorgd dat je gevel alsnog op afdoende wijze wordt geïsoleerd.

*Tip:
Gevelbekleding natuursteen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voorzetwand op verschillende manieren gebruiken

Wanneer je, je gevel langs de binnenzijde van je woning wenst te laten isoleren kan je het isolatiemateriaal samen met de voorzetwand op verschillende manieren gebruiken. We zetten deze drie mogelijkheden graag even voor jou op een rijtje:

  • In eerste instantie wordt er gebruik gemaakt van isolatiemateriaal. Het isolatiemateriaal wordt dan samen met de voorzetwand van gipsplaat tegen een raamwerk van buiten latten of metalen profielen geplaatst. Beiden zijn doorgaans voorzien van een luchtspouw van 2 centimeter die zich tussen de binnenzijde van de buitenmuur en het aanwezige isolatiemateriaal bevindt.
  • Een tweede mogelijkheid is gebruikmaken van een warmtereflecterende folie. Deze wordt gespannen tegen de binnenzijde van de buitenmuur waarna ze wordt afgewerkt met een voorzetwand van gipsplaten. Ook in dit geval wordt de voorzetwand van gipsplaten geplaatst op houten latten of metalstuds.
  • Tot slot kan je in een gespecialiseerde winkel ook kant-en-klare panelen terugvinden die zijn vervaardigd uit hardschuim. Deze panelen zijn voorzien van een geïntegreerde afwerking van gipsplaat.

Zelf een voorzetwand plaatsen?

Veel handige doe-het-zelvers die een beetje extra willen besparen op het prijskaartje voor het isoleren van hun gevel maken de keuze om zelf de voorzetwand te plaatsen. Een voorzetwand zelf plaatsen lijkt op het eerste zicht misschien niet zo’n lastige opdracht, maar dit kan wel eens compleet anders uitvallen dan verwacht. Voor ervaren doe-het-zelvers is een voorzetwand zelf plaatsen dan wel een mogelijkheid, anderen doen er goed aan om gewoon een beroep te doen op een professioneel isolatiebedrijf. Een verkeerd geplaatste voorzetwand kan verschillende vervelende nadelen met zich meebrengen. Zo kunnen er niet alleen nieuwe vochtproblemen de kop opsteken, ook bestaande problemen kunnen erger worden. Het laten oplossen van deze problemen kost doorgaans meer tijd en geld dan het laten plaatsen van een voorzetwand door een professioneel isolatiebedrijf. Hier dien je dan ook zeker rekening mee te houden.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!