Gevelisolatie buitenzijde

Gevelisolatie buitenzijdeGevelisolatie buitenzijde? Wanneer je de isolatiewaarde van je woning wenst te verbeteren kan je dat doen op twee verschillende manieren. Indien mogelijk opteren echter steeds meer mensen er voor om de isolatie aan de buitenzijde van de gevel te plaatsen. Dit levert verschillende voordelen op. In eerste instantie gaat er binnen in de woning namelijk geen ruimte verloren, maar daarnaast is het ook zo dat buitenzijde van de gevel vaak toegankelijker is dan de binnenzijde. Ben jij ook van plan om gevelisolatie te plaatsen aan de buitenzijde en zou je graag een goed beeld willen hebben van de mogelijkheden evenals de kosten die hieraan verbonden zijn? We zetten dit alles graag even voor jou op een rijtje!

*Tip:
Gevelisolatie buitenzijde? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Isoleren van een gevel aan de buitenzijde

Het laten isoleren van de gevel aan de buitenzijde is mogelijk op twee verschillende manieren, namelijk:

  • Door middel van isolatieplaten
  • Door het toepassen van een speciaal isolatiemiddel

Wanneer je er voor kiest om gevelisolatie aan de buitenzijde aan te brengen dien je dan wel rekening te houden met een hoger prijskaartje, daar staat wel tegenover dat de isolatie ook veel meer effect heeft. Indien je er voor kiest om de binnenzijde van de gevel te isoleren is de koude namelijk reeds doorgedrongen tot in de steen. Je dient er alleen rekening mee te houden dat het isoleren van een gevel aan de buitenzijde niet altijd tot de mogelijkheden behoort. Heeft het gebouw in kwestie een beschermde status? Dan mag het uiterlijk niet worden veranderd waardoor isolatie aan de buitenzijde van de gevel niet tot de mogelijkheden behoort. Is dit niet het geval, dan kan gevelisolatie aan de buitenzijde plaatsen het wooncomfort aanzienlijk verbeteren en de energiefactuur behoorlijk verlagen!

Last van asbest? Laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren.

Vergunning nodig of niet?

Opgelet! Er zijn ook twee niet onbelangrijke nadelen verbonden aan het mogelijks laten plaatsen van gevelisolatie aan de buitenzijde. Het is namelijk in eerste instantie zo dat deze vorm van isolatie behoorlijk duur is, in ieder geval duurder dan wanneer de gevel aan de binnenzijde van de woning wordt geïsoleerd. Bovendien is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er voor het plaatsen van gevelisolatie aan de buitenzijde een vergunning noodzakelijk kan zijn. Door het plaatsen van de isolatie wordt er doorgaans namelijk een andere afwerking voorzien en die afwerking zorgt voor een andere uitstraling van de woning. Van zodra het uitzicht verandert van je huis dien je veelal bij de stad of gemeente een vergunning aan te vragen en dat is in deze situatie niet anders.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!