Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Soorten gevelbekledingWelke soorten gevelbekleding zijn er? Wie eigenaars zijn van een reeds verouderde woning zal er op een bepaald ogenblik meer dan waarschijnlijk voor willen kiezen om zijn of haar gevel op te frissen. Je kan er dan voor kiezen om de gevel gewoon te reinigen en bijvoorbeeld te schilderen, maar het is eveneens mogelijk om gevelbekleding aan te brengen. Gevelbekleding is tegenwoordig verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Het type gevelbekleding is niet alleen van invloed op de wijze waarop je gevel wordt beschermd, bovendien zorgt ze ook voor een zeer specifieke uitstraling. Een houten gevelbekleding oogt bijvoorbeeld veel natuurlijker dan gevelbekleding van aluminium. Wij zetten alvast de verschillende soorten gevelbekleding in dit artikel voor jou op een rijtje.

*Tip:
Soorten gevelbekleding? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Welke gevelbekleding bestaat er?

Wanneer je gevelbekleding wenst aan te brengen op je gevel zal je een keuze moeten maken uit een groot aantal mogelijkheden. Het betreft hier:

  • Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt in het bijzonder toegepast door mensen die hun gevel een natuurlijke uitstraling willen geven. Het heeft evenwel een aantal nadelen zoals houtrot. Daarnaast is het ook zo dat houten gevelbekleding van tijd tot tijd een likje verf kan gebruiken waardoor het behoorlijk wat onderhoud vergt. Wil je dit probleem voorkomen en toch kunnen genieten van de unieke uitstraling van houten gevelbekleding? In dat geval is gebruikmaken van red cedar een goede keuze. Deze houtsoort moet niet worden geschilderd en is trendy vanwege de vergrijzende uitstraling waar het hout over beschikt.

  • Kunststof gevelbekleding

Een tweede mogelijkheid wordt aangeboden onder de vorm van kunststof gevelbekleding. Deze gevelbekleding is doorgaans gemaakt van een hoogwaardig PVC en beschikt over tal van interessante voordelen. Zo kan het je gevel voorzien van een zeer specifieke uitstraling en bovendien is ze ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden. Daarnaast is een kunststof gevelbekleding zeer kwalitatief waardoor je er vele jaren genot van zal ondervinden.

  • Metalen gevelbekleding

Wanneer je een echt strakke en moderne vormgeving voor je huis wenst te realiseren kan je gebruikmaken van een gevelbekleding uit metaal. Dergelijke gevelbekleding beschikt over een zeer strakke look en is eveneens erg eenvoudig te onderhouden. Metalen gevelbekleding bestaat evenwel in verschillende vormen. Zo kan je kiezen voor metalen gevelbekleding met zink, koper, RVS of aluminium.

  • Gevelbepleistering

Lang niet iedereen heeft voor het renoveren van zijn of haar bestaande gevel een groot budget voor handen, in tegendeel. Wat dat betreft biedt gevelbepleistering vaak de perfecte oplossing. Het aanbrengen van pleisterwerk op je gevel is evenwel werk voor specialisten. In principe kan je er voor kiezen om dit zelf te doen, maar het risico bestaat dat er heel veel kleine foutjes zichtbaar zullen zijn in het eindresultaat en dat is uiteraard niet de bedoeling. Toch, wie zoekt naar een voordelige manier om een gevel te renoveren doet er beslist goed aan om de voordelen van gevelbepleistering even in detail te bekijken.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan

Gevel reinigen is belangrijk, voorkom renovatie

Het belang van het reinigen van de gevel wordt wel eens onderschat.