Kosten kunststof profielen gevel

Kosten kunststof profielen gevelWat zijn de kosten kunststof profielen gevel? Een huis staat door weer en wind. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat je huis er na een jaar of 30 niet meer zo heel stralend bij staat. Je kan er in dat geval voor kiezen om de waarde te verhogen door je gevel te bekleden. Een methode die veel wordt gekozen door de onderhoudsvriendelijkheid is kunststof profielen.  We keken voor je naar de mogelijkheden en de prijzen.

*Tip:
Kunststof profielen gevel? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Welke soorten kunststof profielen zijn er mogelijk

Als je een gevel gaat bekleden met kunststof profielen is er een wereld aan mogelijkheden. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

 • Kunststof rabatdelen. De meest gemaakte keuze is die voor kunststof rabatdelen. Deze worden in elkaar geklikt waardoor een soort boegdelen ontstaat op je gevel. De rabatdelen hebben doorgaans een houtprint en een houtnerf waardoor de gelijkenis met hout groot is terwijl je het onderhoud van kunststof hebt.
 • Vinyl delen. Vinyl delen hebben een standaard lengte van 6 meter. Daardoor zijn ze direct geschikt voor elke gevel. Je hebt daardoor een snelle bekleding die gemakkelijk op maat te maken is. De delen hebben een natuurlijke houtprint.

Hoeveel kosten kunststof profielen

We hebben gekeken hoeveel je kwijt bent voor kunststof profielen. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Wat wil je kopen Specificaties Prijs op welke basis Prijs per m2
Kunststof rabatdelen Inclusief isolatie

Aan te brengen door professioneel gevelrenovatiebedrijf

Per vierkante meter Tussen 80 en 95 euro
Vinyl delen Inclusief isolatie

Aan te brengen door een professioneel gevelrenovatiebedrijf

Per vierkante meter Tussen 120 en 140 euro

 

 • Als je handig bent. Kunststof profielen moet je niet zelf willen aanbrengen. Het lijkt heel gemakkelijk, maar het risico op lekkage is groot wanneer de delen niet goed op elkaar aansluiten. Zeker wanneer je isolatie laat aanbrengen onder je gevelbekleding is het zaak dat dit goed droog wordt gemonteerd. Je zou wel zelf de stenen kunnen voorbereiden door ze schoon te borstelen. De kunststof profielen en de bevestigingsmaterialen zullen dan beter hechten.
 • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig, dan bereid je de gevel alvast voor zodat het gevelrenovatiebedrijf gelijk aan de slag kan. Je kan in dat geval klimplanten verwijderen van jouw gevel en eventueel een looppad kunnen voorbereiden zodat het gevelrenovatiebedrijf gelijk aan de slag kan gaan.
 • Als je niet handig bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je het gevelrenovatiebedrijf alle werkzaamheden doen die te maken hebben met het bekleden van jouw gevel met kunststof profielen. Je geniet dan de volledige garantie op de werkzaamheden en daarnaast heb je er geen omkijken naar.

Hoe is de prijs van kunststof profielen samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor kunststof profielen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: Hoeveel vierkante meter gevel wil je bekleden. De prijs voor gevelbekleding is per vierkante meter weergegeven. De totale prijs voor kunststof gevelbekleding zal dan ook toenemen naar mate het gevelrenovatiebedrijf meer vierkante meters moet aanleggen. Houd er rekening mee dat de prijs per vierkante meter vanaf ongeveer 12 vierkante meter wat zal dalen omdat het gevelrenovatiebedrijf dan ‘uit de aanloopkosten’ is. Aanloopkosten zijn onder andere de voorrijkosten en de huur van het gereedschap om de kunststof profielen mee aan te brengen.
 • Keuze 2: Welke soort gevelbekleding wil je gebruiken. Vinyl gevelbekleding oogt realistischer en natuurlijker dan rabatdelen. Daarnaast is vinyl gevelbekleding een stuk minder onderhoudsgevoelig dan rabatdelen. De kosten van vinyl gevelbekleding zijn echter ook hoger dan die van rabatdelen.
 • Keuze 3: Wat is de staat van jouw gevel. Laat je een gevel bekleden dan zal de ondergrond in een goede conditie moeten zijn. In gevallen waarbij de gevel bedekt is met een laagje algengroei zullen de kunststof profielen niet goed kunnen hechten. Voor het schoonmaken van je gevel moet je uiteraard wel extra betalen.
 • Keuze 4: Hoe onderhoudsvriendelijk moet jouw gevel worden. Gevelbekleding wordt steeds onderhoudsvriendelijker. Het spreekt voor zich dat een gevelbekleding van de nieuwste generatie wat hoger in prijsklasse ligt dan een gedateerde gevelbekleding. Je zal die kosten in de toekomst weer terugverdienen aangezien je veel minder kwijt bent aan het onderhoud van je gevelbekleding.
 • Keuze 5: Combineer je gevelbekleding met isolatie. Je kan ervoor kiezen om gelijktijdig met kunststof profielen ook isolatie te laten aanbrengen. Dit is voor het gevelrenovatiebedrijf wel behoorlijk wat extra werk. Voordeel is dat je op deze manier rendement haalt uit jouw gevelbekleding. Je zal op den duur minder aardgas verstoken om je huis warm te krijgen en dat zie je terug op de factuur van je energiebedrijf.

Bespaartips voor iedere klusser

 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Kunststof profielen koop je voor een aantrekkelijke prijs door offertes op te vragen. Je doet dit in een paar tellen met onderstaande knop. Jouw voordeel kan door het vergelijken oplopen tot wel 30 procent.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!