Groene gevels

Groene gevelsGroene gevels? Er zijn heel veel goede voordelen aan te halen waarom steeds meer mensen er vandaag de dag voor kiezen om gebruik te maken van een groene gevel voor hun woning. Groene gevels zien er in eerste instantie namelijk niet alleen fantastisch uit, bovendien zorgen ze er ook nog eens voor dat je kan rekenen op verschillende extra voordelen. Zo wordt er steeds een natuurlijke meerwaarde gecreëerd, heeft een groene gevel een temperatuurisolerende en geluidsisolerende werking en wordt de algemene water- en luchtkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Daar komt bovendien ook nog eens bij dat de brandveiligheid wordt verhoogd. De unieke beschermende factor van een groene gevel zorgt er bovendien ook nog eens voor dat de achterliggende structuur een behoorlijke tijd langer mee zal blijven gaan waardoor het de duurzaamheid van de gevel ten goede komt.

*Tip:
Groene gevels? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost een groene gevel?

Vooraleer we verder in gaan op de kenmerken van groene gevels kan het geen kwaad om ook even in de richting te kijken van de kostprijs die voor een dergelijk project in rekening wordt gebracht. Alles bij elkaar gezien doe je er goed aan om op vlak van een groene gevel rekening te houden met een prijskaartje van gemiddeld 400 euro per vierkante meter. Dit lijkt op het eerste zicht een behoorlijke som geld (een groene gevel is zeker niet goedkoop!), je dient er wel rekening mee te houden dat zowel de studie als het ontwerp en de plaatsing in deze prijs is inbegrepen. Daarenboven kan het realiseren van een groene gevel probleemloos aanzien worden als een duurzame investering, niet in het minst omdat het de leefkwaliteit in huis aanzienlijk verbeterd, maar ook omdat het een structurele bescherming van de onderliggende structuur van je gevel voorziet.

Eigenschappen van groene gevels

Denk je er ook aan om een groene gevel te realiseren voor je woning? In dat geval zetten we graag nog even de unieke eigenschappen van een dergelijke gevel voor je op een rijtje:

  • De techniek is vandaag de dag nog vrij nieuw, maar heeft toch reeds haar meerwaarde weten te bewijzen.
  • Het is zonder probleem mogelijk om niet de volledige, maar slechts een gedeelte van de gevel te bekleden met groen. Zo kan je probleemloos accenten of meer detail aanbrengen.
  • Het systeem van een groene gevel wordt opgebouwd uit metalen bakken die verticaal boven elkaar worden gemonteerd.
  • De bakken worden gevuld met een bepaald schuim welke een zekere houvast voorziet voor de planten. Bovendien zorgen ze tegelijkertijd ook voor wateropslag.

Tot slot dien je er rekening mee te houden dat een groene gevel steeds wordt geplaatst tegen de dragende structuur van de gevel. Dit gebeurt met behulp van een speciale onderconstructie. Hoe dan ook, indien je op zoek bent naar een echt duurzame en kwalitatieve gevel, dan kunnen groene gevels zeker en vast een interessante keuze zijn!

 

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!