Gevelbekleding onderhoudsvrij

Gevelbekleding onderhoudsvrijGevelbekleding onderhoudsvrij? Wanneer je er voor kiest om je gevel te voorzien van gevelbekleding heeft dit als rechtstreeks gevolg dat de onderliggende gevel niet meer dient te worden onderhouden. De gevelbekleding zelf realiseert namelijk een extra beschermlaag waardoor de onderliggende constructie wordt onttrokken aan de weersomstandigheden. Dit zorgt er voor dat met name regen en wind geen directe invloed meer kan uitoefenen op de gevel op zich. Dat geldt uiteraard niet voor de gevelbekleding. Zij vangt in principe klappen op die anders zijn bedoeld voor de onderliggende gevelconstructie. Wil je kunnen rekenen op nagenoeg onderhoudsvrije gevelbekleding? In dat geval doe je er goed aan om rekening te houden met de tips die we je geven in dit artikel.

*Tip:
Gevelbekleding onderhoudsvrij? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Welk type gevelbekleding kiezen?

Er zijn tegenwoordig op de markt heel veel verschillende soorten gevelbekleding terug te vinden. Dit zorgt er voor dat het voor veel mensen niet helemaal duidelijk is wat nu voor hun de interessantste mogelijkheid is. Wanneer het belangrijk is dat je, je gevel niet regelmatig dient te onderhouden kunnen we nu reeds zeggen dat het gebruik van een pleister evenals hout niet meteen aan je verwachtingen zal weten te voldoen. Hetzelfde geldt ook voor houtcomposiet. Waar je bijvoorbeeld wel voor kan kiezen is gevelbekleding van beton. Dit type gevelbekleding zorgt er voor dat je woning over een strakke, moderne look beschikt waar je na afloop nauwelijks nog omkijken naar hebt. Ook gevelbekleding uit metaal kan een interessante keuze zijn, al kan de aanslag van vuil afhankelijk zijn van de locatie waar je woning zich bevindt.

Nagenoeg geen onderhoud met kunststof gevelbekleding

Bewaar het beste voor het laatste? Wanneer je gevelbekleding wenst te voorzien waar je nagenoeg geen onderhoud aan zal hebben is het altijd interessant om te kijken in de richting van kunststof. Door te kiezen voor dit type gevelbekleding zal je merken dat je jarenlang kan genieten van een gevel die er fantastisch uitziet zonder dat je er ook maar enig omkijken naar hebt. Wil je op een bepaald ogenblik de gevel dan toch eens reinigen? In dat geval dien je gewoon te beschikken over wat warm water en een standaard, niet schurend reinigingsmiddel dat je gebruikt in huis waarmee je de volledige gevel kan laten stralen als nooit tevoren. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, heb je een drukke job en daardoor absoluut geen tijd om regelmatig je gevel te onderhouden? Dan biedt kunststof je wellicht de beste oplossing!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!