Gevelbekleding leien

Gevelbekleding leienGevelbekleding leien? Een gevelbekleding bestaande uit leien is tegenwoordig erg populair. Er zijn dan ook verschillende interessante voordelen aan verbonden. Leien gevelbekleding is bijvoorbeeld zeer licht waardoor het eenvoudig kan worden geplaatst. Bovendien zijn leien bijzonder economisch waardoor ze eigenlijk geschikt zijn voor nagenoeg ieders budget. Bovendien zullen de gevel en het dak doorlopen zonder onderbrekingen en kies je met leien voor een uitstekend ademend en isolerend vermogen. Tel daar ook nog eens bij op dat leien over een sublieme duurzaamheid beschikken en je hebt meteen voldoende goede redenen om voor dit type gevelbekleding te kiezen.

*Tip:
Gevelbekleding leien? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Twee verschillende soorten leien

Kiezen voor leien gevelbekleding is in eerste instantie een keuze maken tussen de twee verschillende soorten leien die op de markt terug te vinden zijn. We onderscheiden op dit vlak namelijk de natuurleien van de kunstleien. Natuurleien zijn vervaardigd uit leisteenblokken welke verzaagd en gekliefd worden tot kleine platte bladen. Bij kunstleien wordt er evenwel gebruik gemaakt van een vezelcement. Dit is een mengsel bestaande uit cement en minerale vezels. Het bevestigen van de leien gebeurt door middel van haken en / of spijkers op een rasterwerk van hout. Dit rasterwerk wordt aan de dragende binnenmuur gemonteerd waarna ze vervolgens wordt opgevuld met behulp van isolatiemateriaal.

Verschillende mogelijkheden bij leien gevelbekleding

We maken zeker en vast niet alleen een verschil tussen kunst- en natuurleien, daarnaast is het eveneens zo dat de uitstraling van een gevel met leien eveneens onderlinge verschillen kan vertonen. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden, namelijk:

 

  • Leien in halfsteensverband: het betreft hier vierhoekige leien die horizontaal worden geplaatst. De leihaken zijn in dit systeem niet zichtbaar omdat elke lei vernageld is op het latwerk.

 

  • Leien in dubbele dekking: De leien in dubbele dekking zijn de meest veelzijdige leien die er op de markt terug te vinden zijn. Dit type leien worden zowel gebruikt voor een dak als voor een gevel. De textuur van de leien zorgt er voor dat alle kleuren en formaten tot de mogelijkheden behoren. De montage van de leien gebeurt door middel van een leihaak welke een grote robuustheid en stormvastheid weet te garanderen.

 

  • Ruitdekking klassiek dambord: Dit systeem wordt vooral toegepast op grote wachtgevels. Ze beschikt bovendien over de mogelijkheid om een compleet nieuwe textuur aan een verder zeer moderne gevel te geven.

 

Buiten bovenstaande mogelijkheden kan je er nog voor kiezen om gebruik te maken van tal van andere opties. Onderzoek goed alle mogelijkheden en maak voor jezelf na afloop uit welke van deze systemen voor jouw gevel het interessantst is.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!