Gevelbekleding isolatieplaten

Gevelbekleding isolatieplatenGevelbekleding isolatieplaten? Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat er via de gevel van je woning geen warmteverlies optreedt is het altijd belangrijk om deze grondig te laten isoleren. Het isoleren van de gevel van je woning kan onder meer door gebruik te maken van isolatieplaten. Deze isolatieplaten zorgen er voor dat warmteverlies op efficiënte wijze wordt voorkomen en dat zonder dat je rekening dient te houden met een torenhoge investering.

*Tip:
Gevelbekleding isolatieplaten? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Verschillende soorten isolatieplaten

Indien je van plan bent om de gevel van je woning te isoleren met behulp van isolatieplaten is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op de markt tegenwoordig verschillende van deze platen zijn terug te vinden. We zetten de diverse mogelijkheden graag even voor jou op een rijtje:

  • PUR isolatieplaten

Het betreft hier één van de vaakst toegepaste isolatiematerialen op de markt. De reden hiervoor is niet ver te zoeken, want PUR isolatieplaten zijn namelijk bijzonder efficiënt in gebruik. De isolatieplaten die zijn gemaakt van PUR beschikken over een prima isolatiewaarde die in ieder geval beter is dan de variant in schuim. Daar komt bij dat een bepaalde dikte op voorhand is gegarandeerd waardoor er niets dient te worden afgeplakt. Tel daar ook nog eens bij op dat deze isolatieplaten meteen afgewerkt kunnen worden en je hebt meteen meer dan voldoende goede redenen om voor dit type isolatieplaten te kiezen.

  • XPS isolatieplaten

Een tweede mogelijkheid is kiezen voor XPS isolatieplaten. Deze platen beschikken over een drukvaste vomgeving en zijn daardoor niet alleen interessant voor de gevel of voor overzetdaken, maar ook voor bijvoorbeeld de vloer in je woning. XPS isolatieplaten hebben een prima isolatiewaarde en zijn zeer eenvoudig te verwerken. Bovendien worden ze geplaatst door middel van het beproefde tand-en-groef systeem. Op vlak van prijs valt het gebruik van XPS isolatieplaten goedkoper uit dan PIR en PUR, maar ze zijn wel duurder dan EPS.

  • Polystyreenplaten

Een derde en laatste mogelijkheid is kiezen voor de bekende polystyreenplaten. Deze isolatieplaten vormen een prima bescherming tegen warmteverlies en kunnen zonder probleem op ieder gevel worden aangebracht. Omwille van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding kiezen het merendeel van de mensen voor dit type isolatieplaten.

Je buitenmuur isoleren met isolatieplaten is interessant

Veel mensen die er voor hebben gekozen om een oudere woning aan te kopen of die bijvoorbeeld een nieuwbouw van begin af aan realiseren proberen uit te zoeken hoe ze hun gevel nu het best kunnen isoleren. Het isoleren van de gevel van je woning kan op twee verschillende manieren, je kan dit van binnen in de woning doen, maar je kan er eveneens voor kiezen om de gevel langs de buitenzijde te isoleren. Dit laatste kan onder meer door het gebruik van isolatieplaten. Het mag dan wat duurder zijn dan de isolatie aan de binnenzijde van de woning plaatsen, door middel van isolatieplaten ben je er wel absoluut zeker van dat je woning op zo optimaal mogelijke wijze wordt geïsoleerd en bovendien gaat er geen ruimte in het huis zelf verloren. Ben je met andere woorden op zoek naar een grondige afwerking voor je gevel die ook nog eens het warmteverlies via de gevel aanzienlijk kan beperken? In dat geval is gebruikmaken van isolatieplaten een absolute aanrader!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!