Gevelbekleding hout

Gevelbekleding houtGevelbekleding van hout is altijd al zeer populair geweest. Het natuurlijke karakter van hout zorgt er samen met de warme uitstraling voor dat veel mensen hier voor te vinden zijn. Daar komt bij dat houten gevelbekleding ook nog eens verrassend voordelig kan zijn, zeker wanneer je kiest voor het zogenaamde thermowood. Het enige nadeel van houten gevelbekleding is dat het iets meer onderhoud vergt in vergelijking met gevelbekleding uit kunststof of aluminium. Anderzijds is het wel veel onderhoudsvriendelijker dan een groengevel.

*Tip:
Direct weten wat de kosten van een houten gevelbekleding voor jou zullen zijn? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Verschillende soorten houten gevelbekleding

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om houten gevelbekleding aan je gevel te bevestigen zal je een goed beeld willen hebben van de verschillende houtsoorten waar gebruik van kan worden gemaakt. We onderscheiden op dit vlak meerdere mogelijkheden, namelijk:

  • Hardhout of tropisch hout

Eén van de populairste mogelijkheden op vlak van houten gevelbekleding is hardhout of tropisch hout. In vergelijking met de meeste, andere Europese houtsoorten is het mogelijk om deze onbehandeld te plaatsen. Dit zorgt er voor dat de gevel niet moet worden onderhouden met vernis of verf. Hardhout of tropisch hardhout zal bovendien na verloop van tijd (na enkele jaren) gaan vergrijzen wat het geheel een zeer natuurlijk en aantrekkelijk karakter geeft. Let wel, wanneer je kiest voor gevelbekleding van tropisch hardhout dien je rekening te houden met een aanzienlijk hogere kostprijs in vergelijking met andere houtsoorten. De prijs voor dit type hout is gelegen rond de 50 euro per vierkante meter.

  • Thermowood

Een tweede mogelijkheid is thermisch gehard hout. Dit is dennenhout dat sterker wordt gemaakt. Er worden tijdens dit versterkingsproces geen chemische producten gebruikt waardoor het hout over een zeer milieuvriendelijk karakter beschikt. Het uitzicht van thermowood is zeer goed en vergrijst na verloop van tijd op dezelfde manier als tropisch hardhout. Een gevelbekleding die bestaat uit thermisch hout zou gemiddeld zo’n 25 jaar moeten meegaan. De prijs ligt voor deze houtsoort rond de 25 euro per vierkante meter waardoor het op financieel vlak zeer aantrekkelijk is.

  • Houten gevelbekleding met isolatie

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om houten gevelbekleding te combineren met isolatie. Dit is interessant, want op deze manier zorg je er niet alleen voor dat de uitstraling van je huis wordt verbeterd, daarnaast wordt ook de isolatiewaarde naar een hoger niveau getild. Hierdoor zal je woning haar waarde beter blijven behouden waardoor ze steeds uitstekend in de markt ligt. Voor het aankopen van houten gevelbekleding in combinatie met isolatie kan je (afhankelijk van de gekozen houtsoort) gemiddeld rekening houden met een prijs van tussen de 100 en 200 euro.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *