Gevelbekleding geperst hout

Gevelbekleding geperst houtGevelbekleding geperst hout? Veel mensen die de gevelbekleding voor hun woning willen uitkiezen weten niet goed welke van de vele mogelijkheden voor hun nu wel en niet interessant zijn. Geperst hout is als gevelbekleding door de jaren heen aanzienlijk populairder geworden daar zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. De mooie, natuurlijke uitstraling in combinatie met de prima kwaliteit zijn alvast twee uitstekende redenen om er voor te kiezen om gevelbekleding van geperst hout in huis te halen!

*Tip:
Gevelbekleding geperst hout? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Waarom kiezen voor gevelbekleding geperst hout?

Wanneer je een keuze dient te maken uit de verschillende materialen die je kan gebruiken voor de gevelbekleding van je woning spreekt het voor zich dat je een goed beeld zal willen hebben van de verschillende voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van de gevelbekleding die je voorkeur wegdraagt. We hebben de voordelen van een gevelbekleding bestaande uit geperst hout alvast even voor jou op een rijtje gezet:

 

  • Het betreft een natuurlijk product. Het geperst hout is een natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is en die er voor zorgt dat je woning meteen over een leuke, natuurlijke uitstraling beschikt.
  • Je woning wordt voorzien van een duurzame afwerking waar je gedurende verschillende jaren genot van zal kunnen ondervinden.
  • In tegenstelling tot wat men vaak denkt is het helemaal niet zo dat gevelbekleding van geperst hout veel onderhoud vergt, in tegendeel.
  • Het geperst hout wordt aangeleverd onder de vorm van panelen die eenvoudig geplaatst kunnen worden.
  • Gevelbekleding van geperst hout is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van geperst hout als gevelbekleding voor jouw woning kan je ongetwijfeld rekenen op een aantal zeer interessante voordelen.

Het onderhouden van gevelbekleding geperst hout

Er wordt wel eens gezegd dat kiezen voor een houten gevelbekleding heel veel werk op vlak van onderhoud met zich meebrengt. Dat is absoluut niet het geval. Wanneer je er voor kiest om gevelbekleding van geperst hout aan te kopen zal je merken dat het onderhoud op zeer eenvoudige wijze plaats kan vinden. Je dient voor het onderhoud van je gevel in deze situatie namelijk uitsluitend gebruik te maken van een zacht, niet schurend huishoudelijk reinigingsmiddel. Doe dit in een emmer met warm water en je hebt meteen alles bij de hand wat nodig is om je gevel opnieuw te laten stralen als nooit te voren. Eén keer per jaar een beetje onderhoud uitvoeren is bovendien voldoende om er voor te zorgen dat de gevel haar authentieke uitstraling blijft behouden!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!