Gevelbekleding eikenhout

Gevelbekleding composietGevelbekleding eikenhout? Heel veel mensen houden er van wanneer de gevel van hun woning over een mooie, natuurlijke uitstraling beschikt. Het spreekt echter voor zich dat deze uitstraling niet ten koste mag gaan van de duurzaamheid van de gevel. Bovendien zal je ook graag willen dat de gevel van je woning zo onderhoudsarm mogelijk is. Niemand zit er namelijk op te wachten om ieder jaar heel veel tijd te moeten investeren in het onderhoud van een gevel. Wanneer je op zoek bent naar een mogelijkheid om een beetje een extra natuurlijke uitstraling voor je gevel te voorzien en je dat graag wenst te realiseren met een echt duurzaam materiaal kan het in ieder geval een aanrader zijn om gebruik te maken van een gevelbekleding uit eikenhout.

*Tip:
Gevelbekleding eikenhout? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Volledig impregneren niet mogelijk?

Er wordt wel eens gezegd dat het niet mogelijk is om eikenhout compleet te impregneren wat er voor zorgt dat het duurzame karakter van het hout wordt aangetast. Dat is niet helemaal correct. Het klopt inderdaad dat Europees eik en Amerikaanse wit eik zich minder diep laten impregneren. Dit is ook meteen de reden waarom er bootjes en wijnvaten mee worden gemaakt. Er is echter een keerzijde aan de medaille. Het is nooit voor de volledige honderd procent mogelijk om eiken hout honderd procent vrij van spinthout te zagen. Dit spinthout van de Europese eik is normaal in het geheel niet duurzaam, maar kan wel helemaal worden geïmpregneerd. Op deze manier beschik je dus wel degelijk over een houten gevelbekleding die een directe meerwaarde zal betekenen voor niet alleen de uitstraling, maar ook het duurzame en beschermende karakter van de gevel van je woning.

Kiezen voor een eikenhout gevelbekleding of niet?

Of je er nu uiteindelijk voor moet kiezen om gebruik te maken van eikenhout als gevelbekleding voor je woning is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is het zo dat er rekening moet worden gehouden met het type eik waar gebruik van wordt gemaakt. Het type eik is niet alleen van belang voor de uiteindelijke uitstraling van je gevel, bovendien moet het ook zorgen voor een degelijke bescherming van de onderste laag van de gevel. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld eiken-aquawood kies je voor een eikenhouten gevelbekleding die uitsluitend onder de meest extreme omstandigheden last heeft van een lelijke, groene algenaanslag. Onder normale omstandigheden zal ze echter prachtig vergrijzen waardoor je over een sublieme, natuurlijke gevel voor je woning zal beschikken.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!