Gevelbekleding bedrijven

Gevelbekleding bedrijvenGevelbekleding bedrijven? Wanneer je een bedrijfspand hebt gekocht en je hier nog verschillende werkzaamheden aan dient uit te voeren zal je onder meer rekening willen houden met het type gevelbekleding welke je dient aan te brengen. Voor bedrijven kan er een keuze worden gemaakt uit een aantal verschillende mogelijkheden. Voor welke gevelbekleding je uiteindelijk zal kiezen is evenwel sterk afhankelijk van verschillende factoren welke we graag even voor jou op een rijtje zetten.

*Tip:
Gevelbekleding bedrijven? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Wat is de populairste gevelbekleding voor bedrijven?

Door de jaren heen werd er gebruik gemaakt van verschillende soorten gevelbekleding voor bedrijven. De klassieke betonnen constructies werden dan ook al snel vervangen door gebouwen die werden voorzien van een meer aantrekkelijke gevel. Vooral inox was op dit vlak gedurende lang tijd een vaak toegepast alternatief, maar tegenwoordig wordt er ook veel gebruik gemaakt van een aluminium gevelbekleding. Dit type gevelbekleding ziet er niet alleen fantastisch uit, daarnaast beschikt ze ook nog eens over een zeer aanzienlijke levensduur van zomaar even 75 jaar. Wanneer je voor je bedrijfspand op zoek bent naar gevelbekleding waar je met zekerheid slechts één keer in dient te investeren, dan is aluminium ook vandaag de dag waarschijnlijk de beste keuze.

Waar rekening mee houden bij uitkiezen gevelbekleding?

Als bedrijf zal je nog meer dan als particulier rekening willen houden met de kwalitatieve kenmerken van de gevelbekleding waar je, je bedrijfspand mee wenst uit te rusten. Niet alleen de uitstraling is namelijk van belang, bovendien spreekt het voor zich dat je er niet op zit te wachten om je bedrijfspand verschillende keren van een compleet nieuwe gevelbekleding te voorzien. Wanneer je niet zozeer te vinden bent voor aluminium omdat dit eigenlijk geen duurzaam materiaal is zijn er nog verschillende andere mogelijkheden. Voor een kantoorgebouw kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor PV-glas. Deze gevelbekleding is de voorbije jaren aanzienlijk populairder geworden, in het bijzonder omdat ze de mogelijkheid heeft om een deel van de energievoorziening zelf te realiseren.

Architectonisch sierbeton

Wil je voor jouw bedrijfspand graag gebruikmaken van een gevel uit beton? In dat geval kan het een aanrader zijn om te kiezen voor architectonisch sierbeton. Dit type gevelbekleding zorgt er voor dat je een ongekende hoeveelheid expressie in je gevel kan verwerken waardoor je niet alleen een grote indruk zal maken op je concurrenten, maar ook op de klanten die bij je over de vloer komen. Bovendien levert kiezen voor architectonisch sierbeton voor je bedrijfspand nog enkele andere interessante voordelen op, namelijk:

  • Het betreft een natuurlijk product.
  • Ze kan eenvoudig worden verankerd in een bestaand bouwwerk.
  • Architectonisch beton is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren.
  • Ze kan perfect worden gecombineerd met andere materialen waaronder glas en natuursteen.
  • Architectonisch beton is een stuk voordeliger dan natuursteen.
  • Het is duurzaam, brandvast en bovendien milieuvriendelijk.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!