Gevelbekleding aanbrengen

Gevelbekleding aanbrengenGevelbekleding aanbrengen? Wanneer je de gevel van je woning wenst te renoveren zal je verschillende werkzaamheden moeten uitvoeren. In eerste instantie kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om (extra) isolatie te voorzien, maar daarnaast is uiteraard vooral de afwerking van groot belang. Gevelbekleding aanbrengen is iets waarvoor je niet noodzakelijkerwijs een beroep hoeft te doen op een professioneel bedrijf. Het plaatsen van gevelbekleding kan door de handige doe-het-zelver perfect zelf worden uitgevoerd, al zal je uiteraard wel over het nodige materiaal moeten beschikken. Wil je ook zelf gevelbekleding aanbrengen? Lees dan snel verder en ontdek waar je allemaal rekening mee dient te houden!

*Tip:
Gevelbekleding aanbrengen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Oriëntatieproces

Het zelf aanbrengen van gevelbekleding doe je niet zonder eerst het nodige onderzoek te doen. Het oriëntatieproces zal dan ook behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Toch is dit zeer belangrijk. De doorsnee doe-het-zelver beschikt doorgaans namelijk slechts over een vrij beperkte materiaalkennis. Het uitkiezen van de verkeerde gevelbekleding kan er evenwel voor zorgen dat je wordt geconfronteerd met onnodige en behoorlijk veel extra kosten. Kunststof platen die geschikt zijn voor binnenshuis aan de gevel monteren zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat je ze binnen afzienbare tijd opnieuw mag vervangen. Deze platen zijn namelijk niet extra beschermd waardoor ze niet bestand zijn tegen de invloeden van het weer.

Vaak voorkomende fouten bij aanbrengen gevelbekleding

Wil je er absoluut zeker van zijn dat je geen fouten maakt bij het zelf aanbrengen van je gevelbekleding? In dat geval zetten we alvast enkele valkuilen voor jou op een rijtje. Door hier rekening mee te houden kom je doorgaans reeds een behoorlijk eind.

  • Zorg voor afdoende schilderwerk.
  • Een goede montage is van cruciaal belang. Alleen op deze manier kan schade en overlast door vochtinwerking worden voorkomen.
  • Hou altijd rekening met mogelijk krimpen en uitzetten van de gevelbekleding, in het bijzonder wanneer er gebruik wordt gemaakt van hout.
  • Bovenstaande geldt niet alleen voor gevelbekleding uit hout, maar ook kunststof gevelbekleding kan krimpen en uitzetten. Dit geldt evenwel niet voor Rockpanel.
  • Lees goed de aanwijzingen die zijn opgesteld door de fabrikant en volg ze zo nauwkeurig mogelijk op.
  • Breng de gevelbetimmering altijd op ventilerende wijze aan.
  • De achterkant van de gevelbekleding dient in contact te staan met de buitenlucht.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, het zelf aanbrengen van gevelbekleding is voor de handige doe-het-zelver doorgaans geen enkel probleem, al zal je toch aandachtig moeten zijn voor enkele mogelijke valkuilen.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!