Gevelafwerking

GevelafwerkingGevelafwerking? Wanneer de gevel van je woning op correcte wijze is geïsoleerd en je deze alleen nog maar dient af te werken zal je een keuze moeten maken uit een aantal mogelijkheden. De tijd dat je alleen nog maar een gevel kon afwerken door middel van stenen of het cementeren behoort reeds enige tijd tot het verleden. Gevelafwerking is vandaag de dag dan ook sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ben je op zoek naar een natuurlijke uitstraling van je gevel, dan kan je opteren voor een houten gevelafwerking. Heb je een moderne woning en wil je dat je gevel dezelfde stijl uitstraalt? In dat geval kan je kiezen voor een kunststof gevelbekleding of wat te denken van metaal voor een extra strakke en eigentijdse look? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, wij zetten de verschillende mogelijkheden op vlak van gevelafwerking graag voor jou op een rijtje.

*Tip:
Gevelafwerking? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

De unieke voordelen van een kunststof gevelafwerking

Wanneer je tegenwoordig even kijkt naar de woningen in je eigen buurt is de kans bijzonder groot dat het merendeel er van beschikt over een kunststof gevelafwerking. Vooral bij veel nieuwbouwwoningen is dat het geval. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Vroeger werd er veelal gebruik gemaakt van hout, maar daar waren verschillende nadelen aan verbonden. Hout kon namelijk gaan rotten en daarenboven vereiste het behoorlijk veel onderhoud. Bij kunststof is dat niet het geval. Kiezen voor een kunststof gevelafwerking zorgt er dan ook voor dat je kan rekenen op een sterk verbeterde duurzaamheid terwijl deze gevelbekleding ook nauwelijks onderhoud vergt. Daar komt bij dat kunststof niet onderhevig is aan schade door vocht. Het enige nadeel waar een kunststof gevelafwerking over beschikt ten opzichte van hout is dat de kleur niet zo eenvoudig aan te passen valt.

De keuze van de gevelafwerking

Bovenstaande zet reeds de voor- en nadelen van een houten en kunststof gevelafwerking op een rijtje, maar tegenwoordig zijn er nog heel veel verschillende andere mogelijkheden om je gevel af te werken. Je kan naast bovenstaande bijvoorbeeld ook kiezen voor:

  • Een gevelafwerking in zink
  • Aluminium
  • Gevelbekleding bestaande uit inox of RVS
  • Gevelbepleistering

Voor welk type gevelafwerking je uiteindelijk ook zal kiezen, het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat, zodra de uitstraling van je gevel wordt aangepast, je een vergunning dient aan te vragen bij de gemeente of stad waarin je woonachtig bent. Naast de kenmerken van de gevelafwerking van je keuze is het eveneens belangrijk om hier rekening mee te houden.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!