Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Gevel vervenGevel verven? De uitstraling waar een woning over beschikt is voor veel mensen van cruciaal belang. Het renoveren van een gevel kan evenwel bijzonder veel geld kosten. Gelukkig bestaat er ook een andere mogelijkheid. Wanneer er niets aan de structuur of de isolerende factor van een gevel moet worden aangepast kan het namelijk interessant zijn om deze te (laten) verven. Door het verven van een gevel wordt er namelijk voor gezorgd dat het haar oorspronkelijke uitstraling terug kan vinden en dat zonder dat je rekening dient te houden met een stevig prijskaartje. Wil je ook je gevel verven of laten verven? Hou dan wel steeds rekening met de aandachtspunten in dit artikel.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Gevel geschikt om te verven of niet?

In theorie is het mogelijk om iedere gevel te schilderen. Er zijn evenwel een aantal factoren waar je rekening mee zal willen houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type ondergrond. Bestaat deze namelijk uit gewone baksteen, geglazuurde tegels, gevelpleister of een minerale pleister? Deze verschillende ondergronden oefenen immers stuk voor stuk een invloed uit op het uiteindelijke verfsysteem. Vooraleer een gevel te verven is het bovendien ook noodzakelijk om rekening te houden met eventueel vocht, bestaande barsten, vervuiling of isolatie. Is er op eender welke wijze sprake van schade aan de ondergrond of niet? Op welke manier wil je deze gaan herstellen vooraleer de gevel wordt geschilderd? Het zijn stuk voor stuk zaken waar je absoluut rekening mee zal willen houden.

Niet te schilderen gevelmaterialen

Met het juiste advies kan nagenoeg iedere ondergrond waaruit een gevel bestaat worden geschilderd. We zeggen nagenoeg, want dit geldt absoluut niet voor alle materialen. Het bekendste voorbeeld is de minerale pleister. Een dergelijke pleister kan immers zo poederig zijn dat ze niet langer draagvast kan worden genoemd. Het is in dit geval voor verf onmogelijk om zich nog goed te hechten. Verschillende experts hebben door de jaren heen hoe dan ook aangeraden om op te passen met bezettingen of oude behandelingen met materiaal op kalkbasis. Een nauwkeurige inspectie van de ondergrond is in dit geval absoluut noodzakelijk. Mocht het verven van je gevel omwille van deze reden niet tot de mogelijkheden behoren is het wel nog altijd mogelijk om te kiezen voor een alternatief zoals met name houten gevelbekleding en schaliën. Twijfel je of de ondergrond waaruit je gevel bestaat al dan niet geverfd kan worden? Neem dan geen risico en ga advies inwinnen bij een vakman.

Geef een reactie

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Overheidssteun voor energiebesparing

De overheid gaat samen met een aantal bedrijven geld beschikbaar stellen in

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan

Een duurzame en mooie gevel met houten gevelbekleding

Je hebt gemerkt dat je gevel aan vervanging toe is en dat