Duurzame gevel

Duurzame gevelDuurzame gevel? Wanneer je eigenaar bent van een woning zal je graag alles in het werk willen stellen om deze zo duurzaam mogelijk te maken. Een duurzame woning zorgt namelijk niet alleen voor een optimaal wooncomfort, daarnaast kan ze je ook nog eens behoorlijk wat geld besparen. Door de duurzaamheid van een huis te verbeteren kan je immers niet alleen de kostprijs van je energiefactuur verlagen, daarnaast kunnen ook heel veel vroegtijdige kosten worden uitgespaard. Een prima duurzaamheid begint in ieder geval altijd bij de meest kwetsbare onderdelen van een huis en dan kunnen we niet om het dak, maar vooral niet om de gevel heen. In dit artikel geven we je daarom graag enkele interessante tips met betrekking tot het realiseren van een duurzame gevel.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Hoe de duurzaamheid van een gevel verbeteren?

De manier waarop de duurzaamheid van een bestaande gevel kan worden verbeterd is sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder bijvoorbeeld het materiaal waar deze uit bestaat. We zetten in ieder geval een aantal interessante mogelijkheden voor jou op een rijtje:

  • Maak gebruik van een groene gevel. Een groene gevel brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Niet alleen krijgt je woning er meteen een milieuvriendelijkere uitstraling door, daarnaast zorgt een groene gevel ook nog eens voor gezondere leefomstandigheden. Daar komt bij dat een groene gevel ook een natuurlijke beschermingslaag vormt voor de onderliggende gevelstructuur.
  • Het zal je misschien verbazen, maar ook een houten gevel is duurzamer dan je denkt. Hout is namelijk perfect biologisch afbreekbaar. Om de duurzaamheid van een houten gevel te kunnen waarborgen dien je wel met een aantal factoren rekening te houden. Zo moet de gevel goed geventileerd worden en is ook een goede bevestiging absoluut van cruciaal belang.
  • Energie opwekken met je gevel? Zeker weten! Door gebruik te maken van het zogenaamde PV-glas is het immers mogelijk om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Het ziet er bovendien nog eens fantastisch, haast futuristisch uit ook. Let wel, je gevel laten opbouwen uit PV-glas is een vrij dure aangelegenheid!

Een goede isolatie is cruciaal

De sleutel tot een echt duurzame gevel is uiteraard ook een goede isolatie. Alleen op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat een behoorlijke hoeveelheid warmteverlies wordt voorkomen. Door het goed isoleren van je gevel kan je het warmteverlies in je woning met zomaar even 20 procent verminderen. Het isoleren van je gevel kan zowel aan de binnen- als buitenzijde. Let wel op, indien je isolatie aan de buitenzijde aanbrengt dien je toestemming aan te vragen bij de stad of gemeente waarin de woning is terug te vinden.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!