Hydrofoberen

HydrofoberenSteeds meer mensen maken vandaag de dag de bewuste keuze om met name hun dak, maar ook hun gevel te hydrofoberen. Hydrofoberen is in principe gewoon een ander woord voor impregneren. Deze techniek zorgt er voor dat het mogelijk wordt gemaakt om diverse onderdelen van je woning zoals bijvoorbeeld het dak en de gevel waterafstotend te maken. Dit is belangrijker dan het op het eerste zicht lijkt. Het is namelijk zo dat het waterafstotende karakter dat op deze manier wordt gerealiseerd er voor zorgt dat vocht minder snel door zal dringen in bijvoorbeeld dakpannen of de gevelstenen. Doorslaand vocht wordt op deze manier voorkomen waardoor ook het risico op schade wordt verkleind. Denk jij er ook aan om je gevel en / of dak te hydrofoberen, maar wil je eerst een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die hiervoor in rekening wordt gebracht? Wij vertellen je graag alles over hydrofoberen en de kosten die er mee gepaard gaan in dit artikel.

*Tip:
Hydrofoberen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Hoeveel kost hydrofoberen?

Wanneer je de gevel van je woning wenst te hydrofoberen dien je rekening te houden met een kostenplaatje die is gelegen tussen de 7 en 15 euro per vierkante meter. Voor een gewone rijwoning resulteert dit doorgaans in een prijs van zo’n 500 euro. De arbeidskosten zijn in dit bedrag inbegrepen. Het is algemeen bekend dat de prijs die bedrijven die hydrofoberen in rekening brengen aanzienlijke verschillen kan vertonen. Omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om altijd op voorhand de prijzen bij verschillende bedrijven te vergelijken. Op deze manier kan er doorgaans een besparing gerealiseerd worden van zo’n 40 procent op de normale kostprijs. Dit zorgt er voor dat hydrofoberen meteen een behoorlijk stuk voordeliger wordt!

Meerwaarde voor je woning

Je dient er niet alleen voor te kiezen om bepaalde onderdelen van je woning zoals de gevel en het dak te hydrofoberen omdat op deze manier doorslaand vocht geen kans meer maakt, bovendien is het ook belangrijk omdat dit een directe meerwaarde creëert voor je huis. Wanneer je, je woning op een bepaald ogenblik wenst te verkopen zal je dan ook altijd merken dat je kan rekenen op een zeer interessante overnameprijs. Het hydrofoberen zorgt er op dit vlak dan ook voor dat je altijd beschikt over een mooi financieel voordeel terwijl je er ook tijdens het wonen in het huis in kwestie de voordelen van kan plukken. Twijfel dan ook niet langer en kies er vandaag nog voor om ook jouw gevel en / of dak te laten hydrofoberen!

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!