Dak impregneren

dak impregnerenDak impregneren? Om te voorkomen dat er door de jaren heen schade zal optreden aan het dak van je woning kan je er voor kiezen om deze te laten impregneren. Door het impregneren van je dak wordt er als het ware voor gezorgd dat er een soort van afweringsmechanisme ontstaat waardoor schade veel minder snel de kop kan opsteken. Ben je ook op zoek naar een mogelijkheid om het dak van je woning zowel water- als vuilafstotend te maken? Twijfel dan niet langer en ontdek wat het impregneren van je dak ook voor jou kan betekenen en welke prijs dergelijke werkzaamheden precies met zich meebrengen.

*Tip:
Dak impregneren? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Reinigen en impregneren

Wanneer je er voor kiest om je dak te laten impregneren is het altijd belangrijk om eerst een gepaste reiniging uit te laten voeren. Een dak laten impregneren dat vuil is, is dan ook nooit een goed idee, in tegendeel. In deze situatie kan het impregneermiddel zich namelijk niet hechten aan het dak waardoor het een belangrijk deel van haar meerwaarde verliest. Om de kosten te drukken van het laten reinigen en impregneren van je dak kan je er ook voor kiezen om deze werkzaamheden uit te voeren samen met je gevel. Op deze manier zal je namelijk slechts één in plaats van twee keer voorrijkosten moeten betalen. Dit zorgt er voor dat je het maximale (financiële) voordeel haalt uit het laten reinigen en impregneren van je dak en gevel. Zo kan je huis er meteen voor een lange periode tegenaan!

Hoeveel kost een dak impregneren?

Wil jij ook je dak een betere bescherming bieden tegen de invloeden uit het weer en wil je ze daarom laten impregneren? In dat geval dien je rekening te houden met de volgende kosten:

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Reinigen van het dak Tussen 5 & 15 euro per vierkante meter
Coaten van het dak Tussen 10 & 20 euro per vierkante meter
Dak laten impregneren Gemiddeld 5 euro per vierkante meter

Bovenstaande kosten geven je een goed beeld van hoeveel het totale project m.b.t. het reinigen en beschermen van je gevel en dak precies moet kosten. Waar bovenstaande tabel geen rekening mee houdt is dat het in bepaalde gevallen ook noodzakelijk is om het dak eerst te herstellen vooraleer het impregneren uit te laten voeren. Net zoals impregneren geen zin heeft bij een vuil dak is het eveneens zo dat een beschadigd dak ook de nodige moeilijkheden met zich meebrengt. Voer dus eerst een controle uit van je dak vooraleer deze te laten impregneren.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!