Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Zelf gevel bepleisterenZelf gevel bepleisteren? Het renoveren van de gevel van je woning kan behoorlijk prijzig uitvallen. Omwille van deze reden gaan mensen steevast op zoek naar een mogelijkheid om geld te besparen. Deze mogelijkheid wordt aangeboden onder de vorm van bijvoorbeeld het zelf bepleisteren van je gevel. Het aanbrengen van een pleister is een relatief voordelige manier om er voor te zorgen dat de uitstraling van je gevel terug naar een hoger niveau wordt getild. Bovendien zorgt het voor een extra beschermlaag waardoor je gevel veel duurzamer wordt. Het zelf bepleisteren van je gevel is evenwel niet zo eenvoudig.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Gevaren zelf gevel bepleisteren

Het zelf bepleisteren van een gevel wordt in principe niet aangeraden. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Een pleister staat er namelijk om bekend zeer gedetailleerd te zijn. Dat is leuk wanneer het goed is aangebracht, maar wanneer ze foutief is bevestigd zijn zelfs de kleinste foutjes duidelijk zichtbaar. Bovendien is het ook altijd belangrijk om er voor te zorgen dat alle raamdorpels over voldoende oversteek beschikken ten opzichte van de bepleistering. Let er ook op dat zijdelings afwateren niet mogelijk is. Dit realiseren kan op verschillende manieren. Je kan gebruikmaken van een zogenaamd kussen, maar de actuele techniek maakt het ook mogelijk om stukjes arduin tegen de zijkanten te lijmen. Op deze manier kan het afwateren uitsluitend langs de voorkant gebeuren.

Een goede voorbereiding is cruciaal

Wanneer je zelf een gevel gaat bepleisteren is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. In eerste instantie moet het bepleisteren gebeuren op een ondergrond die niet alleen schoon en gezond is, maar bij voorkeur ook is ontvet. Vooraleer je gevel te bepleisteren is het dan ook altijd aan te raden om eerst te controleren of de muur in kwestie opnieuw moet worden gecementeerd of gevoegd of niet. Dit hoeft op zich geen probleem te vormen en kan door een handige doe-het-zelver gewoon zelf uitgevoerd worden.

Isoleren of niet?

Vooraleer te starten met het bepleisteren van je gevel is het noodzakelijk om na te gaan of er (extra) isolatie noodzakelijk is of niet. Het bepleisteren van een gevel kan immers rechtstreeks gebeuren op de ondergrond, maar kan ook op zogenaamde isolatieplaten. Het plaatsen van deze platen kan op zeer vlotte wijze verlopen en is bijgevolg voor een doe-het-zelver geen enkel probleem. Bij twijfel wordt het evenwel wel altijd aangeraden om even te rade te gaan bij een vakman. Hij kan je precies vertellen welke mogelijkheden er bestaan en hoe je ze het best kan bevestigen. Ook een gespecialiseerde verdeler kan je hier bij helpen. Lees ook wat de kosten van een aanbouw zullen zijn.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Gevelisolatie en steenstrips: isolatie en afwerking in een pakket

Wanneer je jouw gevel isoleert, heeft dit een dubbele functie. Enerzijds maak

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Hoe een offerte aan te vragen

Een offerte aanvragen doen veel mensen omdat ze de prijs willen weten,