Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Onderhoud gevelbepleisteringOnderhoud gevelbepleistering? Eén van de belangrijkste voordelen die zijn verbonden aan gevelbepleistering gaat schuil in het feit dat ze bijzonder eenvoudig kan worden onderhouden. In het merendeel van de gevallen volstaat het dan ook om gewoon gebruik te maken van water om het vuil weg te spoelen. In bepaalde situaties waarin er sprake is van hardnekkig vuil is dat evenwel een beetje anders. Dan kan een krachtigere straal met een hogedrukreiniger noodzakelijk zijn. Wil je ook graag gevelbepleistering realiseren en ben je daarvoor op zoek naar interessante tips op vlak van onderhoud? Wij zetten ze in dit artikel alvast even voor jou op een rijtje.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Waterwerende behandeling nodig of niet?

Eén van de belangrijkste vragen die veel mensen zich stellen die gebruik willen maken van gevelbepleistering gaat schuil in het realiseren van een waterwerende behandeling of niet. In principe is dit niet echt noodzakelijk, maar veel hangt af van het gebied waarin je woonachtig bent. Wanneer je bijvoorbeeld in een stad met weinig groen woont is een dergelijke behandeling op zich niet noodzakelijk. Woon je evenwel in een bosrijk of sterk industrieel gebied, dan kan het wel degelijk een aanrader zijn. Het realiseren van een waterwerende behandeling zorgt er evenwel wel voor dat de vorming van met name mos en algen op de gevel tegen kan worden gegaan. De gevel is hiervoor in haar geheel veel minder vatbaar voor vervuiling waardoor er minder frequent onderhoud dient te gebeuren.

Reiniging van gevelbepleistering

Gevelbepleistering is bijzonder onderhoudsvriendelijk. In principe volstaat het dan ook om slechts één keer in de vijf jaar een reiniging van je gevel te doen. Hier heb je in principe ook niet zoveel voor nodig. Het is doorgaans reeds voldoende om gebruik te maken van een hogedrukreiniger die wordt ingesteld op 40 bar. Let op, hoe ruwer het oppervlak van de gevel, des te gevoeliger deze is voor vervuiling. Wanneer je opmerkt dat er zwarte vlekken en / of druipvlekken op het oppervlak zijn terug te vinden kan dit een signaal zijn dat de tijd er rijp voor is om een reiniging uit te voeren. Doorgaans altijd wijzen deze vlekken namelijk op de aanwezigheid van microalgen.

In een andere situatie kan het voorkomen dat er zich kringen op de pleister beginnen te vormen. Dit is geen vervuiling, maar wel een teken dat de pleister water absorbeert. In dit geval is het belangrijk om de afdichtingen na te kijken (zowel aan de boven- als onderkant). De opname van vocht kan na verloop van tijd zorgen voor doorslaand vocht waardoor je met tal van vervelende problemen te maken kan krijgen. Een gepaste oplossing op korte termijn voorzien is dus altijd aan te raden.

Geef een reactie

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over een nieuwe gevel

De buitenmuren van je huis hebben veel te verduren. Ze zijn constant

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan

Circulair bouwen met deze circulaire gevelsystemen

Milieu bewuster leven en letten op duurzaamheid zijn toch voor veel Nederlandse