Kosten buitenmuur stuken en verven

Kosten buitenmuur stuken en vervenWat zijn kosten buitenmuur stuken en verven? Je huis staat door weer en wind. Toen het gebouwd werd was de gevel nog mooi strak. De bakstenen hadden nog een frisse uitstraling en het voegwerk was nog mooi elastisch. Na verloop van jaren buitenmuur te laten stuken of verven. We keken naar de kosten van een gestucte en/of geverfde buitenmuur. We kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Staan stuken en verven op zich bij een muur

Veel woningbezitters die hun muur willen laten stuken zullen dit niet beschouwen als het schilderen van een muur. Het lijken twee aparte zaken die je ieder op zich kan laten uitvoeren. We zullen aan je uitleggen wat de verschillen zijn, en wat de mogelijkheden zijn met stuken en verven. We besteden ook aandacht aan de individuele kostenplaatjes en aan het totale kostenplaatje.

Wie voert de werkzaamheden uit

In het onderstaande staatje zal je straks twee kostenposten qua uurloon tegenkomen. We hebben het apart over een schilder en een stukadoor. Het stuken van een muur wordt namelijk altijd gedaan door een gespecialiseerde stukadoor. Deze zal een muur sausklaar opleveren. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van stucmiddel wat overschilder-baar is. Overschilder-baar stucwerk is gladder en compacter van structuur dan stucwerk wat als een laag op zich wordt aangebracht wanneer het als ondergrond voor bijvoorbeeld tegels moet dienen. Het schilderen van een muur wordt gedaan door de professionele buitenschilder. Deze weet precies welke verfsoorten geschikt zijn om mee over stucwerk heen te schilderen. Bovendien weet de schilder hoeveel lagen verf er nodig zijn om een huis te schilderen.

Hoeveel koste stuken of verven van een muur

 

Welke dienst huur je in Wie voert de werkzaamheden uit Basis van de prijs Prijs per m2 of per uur
Schilderen van een muur Vakschilder, inclusief materialen en inclusief BTW Per vierkante meter

 

Per uur

Materiaal 10 tot 15 euro

Uurloon 35 a 50 euro

 Stuken van een muur Stukadoor, inclusief materialen en inclusief BTW Per vierkante meter Tussen 15 en 25 euro

 

Is alleen verven ook mogelijk

Het lijkt voor doe het zelfvers een heel gemakkelijke klus; het schilderen van je muur. Een muur van baksteen zal zich echter niet zomaar laten verven. De reden hiervan is duidelijk. Bakstenen hebben een structuur die door de loop der jaren poreus wordt. Bakstenen zullen dan ook een sterk zuigende werking hebben waardoor je liters verf op een bakstenen muur moet aanbrengen voor een mooi egaal resultaat. Wil je zelf een muur verven, dan zal je een goede primer moeten aanbrengen op je muur. De primer vormt een tussenlaag tussen de bakstenen en de verf. De verf zal dankzij de primer een betere ondergrond vinden en gelijk goed houden. Je hebt minder verf nodig en het schilderwerk zelf oogt egaler.

Is alleen stuken ook een mogelijkheid

Je kan een buitenmuur uiteraard ook alleen stuken. De stukadoor heeft in dit geval de beschikking over speciaal stucmiddel wat aan de buitenlucht mag worden blootgesteld. Hij kan hiervoor gebruik maken van een sierpleister en dit uiteindelijk afwerken met een laag die de muur vochtbestendig maakt. Het stuken van een muur is iets wat je niet zelf moet gaan doen. Het middel moet namelijk in een gelijkmatige laag op je muur worden aangebracht voor een mooi resultaat. Gaat dit verkeerd, dan zal een onregelmatig afgewerkte muur het resultaat zijn.

Kan je zomaar stuken of schilderen over een scheur

Het lijkt heel eenvoudig. Je ziet een scheur in je muur zitten en besluit deze te laten stuken. Dat onttrekt de scheur aan het zicht en lost het probleem op. In de praktijk werkt het echter niet zo. Een scheur in een muur kan je alleen maar oplossen door eerst de oorzaak aan te pakken. Een fout bij de fundering laat zich niet zomaar wegpoetsen. De aannemer zal de fundering moeten nalopen om te voorkomen dat je huis verder verzakt.

Structuur van de prijs

Hoeveel je betaalt voor een muur stuken en/of verven bepaal je zelf. We hebben de keuzes voor je verzameld.

 

Keuze 1: Welke soort stukwerk laat je uitvoeren. Je kan bij een stukadoor diverse soorten stukwerk laten uitvoeren. Je kan denken aan een gladde sausklare afwerking van je muur. Er zit geen structuur in de ondergrond, en de ondergrond is zodanig afgewerkt dat de muur niet meer zuigt. Hoe meer werk er in een muur gaat zitten, hoeveel meer jij ervoor moet betalen. Het is dan ook goed om van tevoren prijsafspraken te maken met een stukadoor.

  • Keuze 2: Hoeveel vierkante meters wil je laten schilderen of stuken. De prijs voor het schilderen of stuken van een gevel wordt voor een groot gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters. Een stukadoor of schilder zal doorgaans voor een oppervlak tot 12 vierkante meters de prijs navenant laten oplopen. Na die 12 vierkante meter is de stukadoor of schilder uit de ‘opstartkosten’. Dat wil zeggen dat hij zijn kilometerkosten en huur van het materiaal heeft terugverdiend. Vanaf 12 vierkante meter zal de schilder of stukadoor naar verhouding minder vragen per vierkante meter.

Ideale  bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Een schilder of stukadoor inhuren is niet goedkoop. Jij kan korting bedingen door offertes op te vragen. Je weet dan gelijk waar je aan toe bent en je kan besparen tot 35 procent.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!