Gevel bepleisteren doe het zelf

Gevel bepleisteren doe het zelf

Gevel bepleisteren doe het zelf? Wanneer je de gevel van je woning wenst te laten bepleisteren kan je ook met het idee spelen om dit werk gewoon zelf uit te voeren. Zelf je gevel bepleisteren brengt namelijk verschillende interessante voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel gaat natuurlijk schuil in de kosten die hiermee bespaard kunnen worden. Door zelf je gevel te bepleisteren zorg je er namelijk voor dat je geen beroep moet doen op een echte vakman waardoor er heel wat arbeidsuren uitgespaard kunnen worden. Wil je ook zelf je gevel bepleisteren? In dat geval zetten we graag even voor jou op een rijtje waar je allemaal rekening mee dient te houden.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Voorbereiden van de ondergrond

In eerste instantie is het belangrijk om er voor te zorgen dat het pleisterwerk goed op de gevel blijft zitten. Omwille van deze reden is het voorbereiden van de ondergrond dan ook altijd van cruciaal belang. Zorg er in ieder geval voor dat zaken zoals stof, maar ook vetresten worden verwijderd en wat te denken van vocht? Een natte gevel bepleisteren is nooit een goed idee. Bovendien is het ook altijd interessant om er voor te zorgen dat de ondergrond van de gevel over geen schade beschikt. Met andere woorden, stel je gaten of scheuren vast in de ondergrond? Kies er dan voor om deze te repareren met behulp van bijvoorbeeld wapeningsgaas. De voorbereiding voor het bepleisteren van je gevel is even belangrijk (of misschien zelfs nog belangrijker?) dan het bepleisteren zelf!

Bepleisteren van de gevel

Ben je klaar met de voorbereiding? In dat geval is het tijd geworden om de bepleistering op de gevel aan te brengen. Let op dit vlak wel op, zorg er voor dat de raamdorpels steeds over een voldoende oversteek beschikken en leg de pleister er niet te dik op. Bovendien is het belangrijk om zo egaal mogelijk te werken, want de kleinste foutjes zullen zichtbaar zijn en de uitstraling van je gevel beïnvloeden. Op het eerste zicht lijkt het zelf bepleisteren van je gevel dan misschien wel een eenvoudige klus, in de praktijk pakt dat veelal aanzienlijk minder uit dan verwacht. Twijfel je met andere woorden of je zelf wel in staat bent om de gevelbepleistering aan te brengen of vrees je dat je er gewoon niet het geduld voor hebt? In dat geval is het altijd interessanter om een beroep te doen op een vakman. Zelf de gevelbepleistering aanbrengen brengt dan ook altijd de nodige risico’s met zich mee.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!