Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Geperste wolplaten gevelbekledingGeperste wolplaten gevelbekleding? Tegenwoordig gebeurt het vaak dat mensen bij tal van verschillende werkzaamheden op zoek gaan naar alles in één oplossingen. Dat geldt eveneens voor wat het bekleden en isoleren van de gevel van hun woning betreft. Dat lijkt op het eerste zicht makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch lijkt er een interessant product op de markt terug te vinden te zijn welke dit mogelijk maakt. We hebben het hierbij natuurlijk over geperste wolplaten. Zijn deze nu daadwerkelijk interessant als gevelbekleding en over welke isolatiewaarde beschikken deze platen in de praktijk? Dit alles en nog zoveel meer kom je te weten op deze pagina!

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Wat zijn geperste wolplaten precies?

Wol kan op verschillende manieren in een woning als vorm van isolatie worden verwerkt. Eén van deze mogelijkheden is onder de vorm van geperste wolplaten. Dergelijke isolatieplaten worden doorgaans vervaardigd van glas en kunnen op zeer veelzijdige wijze worden toegepast. Deze soepele isolatieplaten kunnen onder meer gebruikt worden voor het opvangen van ongelijkmatige ondergronden zoals een zadeldak. Ondanks het feit dat deze platen in de praktijk vaak zijn gemaakt van glaswol neemt dit niet weg dat er ook steenwol uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden.

 

In principe zijn beide geperste wolplaten interessant. Voor glaswol geldt evenwel dat ze voor 99 procent bestaat uit lucht. Dit lijkt misschien een beetje vreemd, maar toch is dit één van de meest interessante isolatiematerialen die er op de markt zijn terug te vinden. Voor rotswol geldt dan weer dat ze milieuvriendelijker is en bovendien een betere akoestische isolatie weet te realiseren. Voor welke van deze opties je op het einde van de rit zal kiezen zal natuurlijk ook afhankelijk zijn van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt.

Waarom zijn geperste wolplaten als gevelbekleding interessant?

Geperste wolplaten als gevelbekleding gebruiken kan interessant zijn omwille van verschillende redenen. Er kan in ieder geval worden vastgesteld dat ze door de jaren heen steeds vaker worden toegepast op zowel nieuwe gebouwen als bij renovatieprojecten. Waarom dat nu precies het geval is kan zomaar te maken hebben met de volgende, interessante voordelen:

 

  • Geperste wolplaten realiseren een goede thermische en akoestische isolatie;
  • Het betreft een relatief voordelig materiaal om je gevel mee af te werken;
  • Het materiaal blijft in principe altijd haar isolerende eigenschappen behouden;
  • Minerale wol staat er om bekend geen vocht op te nemen waardoor ze in principe ongevoelig is voor schimmels;
  • Het product kan voor de volle honderd procent worden gerecycleerd waardoor ze zeer milieuvriendelijk is;

 

Een eveneens niet onbelangrijk voordeel is bovendien dat je twee vliegen in één klap slaat. Door gebruik te maken van geperste wolplaten zorg je er namelijk niet alleen voor dat je, je gevel op een efficiënte wijze kan afwerken, daarnaast wordt ook nog eens de isolatiewaarde sterk verbeterd. Ben jij dus met andere woorden eveneens op zoek naar een twee-in-één oplossing? Dan loopt de keuze voor geperste wolplaten als gevelbekleding al snel gemaakt!

Hoeveel kosten geperste wolplaten?

Hoeveel je exact zal moeten betalen voor je geperste wolplaten is niet alleen afhankelijk van het soort wol waarvan ze zijn gemaakt (glaswol of steenwol), daarnaast dient er ook te worden gekeken naar de totale oppervlakte die moet worden bestreken en is er natuurlijk ook nog de bereikbaarheid van de gevel. In principe kan je er rekening mee houden dat je voor het aanschaffen van geperste wolplaten exclusief de plaatsing er van een kostprijs dient te betalen die al snel richting de 20 euro per vierkante meter gaat. Nogmaals, dit is slechts een indicatie. In de praktijk kunnen tal van verschillende zaken er voor zorgen dat deze kostprijs nog behoorlijk kan oplopen. Wil je er zeker van zijn dat je voor het aanschaffen en laten plaatsen van jouw geperste wolplaten kan rekenen op de best mogelijke prijs? In dat geval is het steeds de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende, gespecialiseerde bedrijven.

Hoe besparen op geperste wolplaten gevelbekleding?

Wil jij ook graag gebruikmaken van geperste wolplaten gevelbekleding, maar ben je nog op zoek naar een aantal mogelijkheden om te besparen op de kostprijs die daarvoor in rekening wordt gebracht? Wij zochten alvast enkele interessante bespaartips voor je uit en hebben ze hieronder even uitgebreid op een rijtje gezet.

 

  • Vergelijk offertes van verschillende bedrijven

Wil je er zeker van zijn dat je geperste wolplaten niet alleen aangekocht, maar ook geplaatst kunnen worden tegen de laagst mogelijke prijs? In dat geval is het steeds een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kan je gegarandeerd rekenen op de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding voor jouw geperste wolplaten gevelbekleding.

 

  • Beperk de voorrijkosten zoveel mogelijk

De voorrijkosten worden door veel mensen vaak uit het oog verloren. Toch vormen ze een niet onbelangrijk deel van de eindfactuur. Wil je de kosten voor je geperste wolplaten gevelbekleding binnen de perken houden zonder dat je hoeft te vrezen voor kwaliteitsverlies? Dat is perfect mogelijk door er voor te kiezen om een beroep te doen op een vakman die bij jou in de omgeving is gevestigd.

 

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Circulair bouwen met deze circulaire gevelsystemen

Milieu bewuster leven en letten op duurzaamheid zijn toch voor veel Nederlandse

Geld besparen met gevelisolatie

Het juist isoleren van de gevel kun je een hoop geld besparen.

Gevelisolatie en steenstrips: isolatie en afwerking in een pakket

Wanneer je jouw gevel isoleert, heeft dit een dubbele functie. Enerzijds maak