Dak coaten 

dak coatenDak coaten? Het is algemeen bekend dat het laten herstellen van een dak steeds gepaard gaat met een behoorlijke kostprijs. Gelukkig zijn er op de markt vandaag de dag verschillende mogelijkheden terug te vinden die er voor zorgen dat je dak op uitstekende wijze wordt beschermd. Zo kan je er niet alleen voor kiezen om je dak te laten impregneren waardoor doorslaand vocht niet meer voor problemen kan zorgen, daar komt bovendien ook nog eens bij dat het ook mogelijk is om een coating te voorzien op je dak. Een coating beschikt over een dubbelzijdige werking. In eerste instantie zorgt ze er namelijk voor dat je dak aanzienlijk beter wordt beschermd tegen de weersinvloeden, maar daarnaast voorkomt ze ook aantasting door algen en mos. Denk jij er ook aan om je dak te laten coaten, maar wil je eerst meer informatie ontvangen evenals een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs? Wij zetten dit alles graag even voor jou op een rijtje!

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Wat is een dak coating precies?

Wanneer er sprake is van een dak coating wordt er gebruik gemaakt van een beschermende, op kleur gemaakte, rubberachtige laag die wordt aangebracht op het dak van je woning. Deze laag zorgt er voor dat eventuele bestaande scheurtjes in het dak worden opgevuld. Het resultaat laat zich raden. Je dak wordt op deze manier in een handomdraai niet alleen vochtwerend, maar ook vuilafstotend gemaakt. Bij sneeuw of intense regen wordt de impact van het weer op je dak dan ook gevoelig verlaagd.

Hoeveel kost je dak laten coaten?

Veel mensen kiezen er op een bepaald ogenblik voor om hun dak van een nieuwe kleur te voorzien. Het laten kleuren van je dak gaat evenwel steeds gepaard met een behoorlijke kostprijs terwijl de nieuwe kleur niets zal veranderen aan de duurzaamheid van je dak. Omwille van deze reden kiezen de meeste mensen er dan ook voor om een dak coating te laten plaatsen. Een dergelijke coating verbetert de duurzaamheid van je dak en zorgt er bovendien ook nog eens voor dat ze over een nieuwe kleur beschikt. Wil jij dit ook wel laten realiseren, maar wil je eerst een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die dergelijke werkzaamheden met zich meebrengen? We zetten deze graag even voor jou op een rijtje:

Type werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Dak laten coaten Tussen 10 & 20 euro per vierkante meter
Reinigen van het dak Tussen 5 & 15 euro per vierkante meter
Impregneren van het dak Ongeveer 5 euro per vierkante meter
Vervangen van eventuele onderdelen Tussen 45 & 75 euro per vierkante meter

Lees ook: wat kost dakisolatie.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!