Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Crepi isolatie dikteCrepi isolatie dikte? Wanneer mensen er voor kiezen om voor de afwerking van hun gevel gebruik te maken van crepi is het doorgaans zo dat er (zeker bij renovatieprojecten) meteen ook voor wordt gekozen om de nodige isolatie aan te brengen. Op deze manier sla je dan ook twee vliegen in één klap. In eerste instantie wordt er namelijk voor gezorgd dat de uitstraling van je gevel er terug helemaal als nieuw komt uit te zien, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat er een optimale bescherming wordt geboden tegen bijvoorbeeld warmteverlies. Ben jij ook geïnteresseerd in het realiseren van een crepi gevel met isolatie, maar wil je in eerste instantie graag ontdekken hoe dik de isolatielaag nu precies kan of moet zijn? In dat geval zal de informatie welke is terug te vinden op deze pagina je daar absoluut bij kunnen helpen.

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Waarom kiezen voor crepi met isolatie?

Er voor kiezen om voor de afwerking van je gevel gebruik te maken van crepi brengt op zich reeds de nodige, interessante voordelen met zich mee. Crepi is namelijk in vergelijking met allerhande andere afwerkingsmaterialen aanzienlijk voordeliger en bovendien is het ook nog eens zo dat ze perfect een blokkade kan vormen voor bijvoorbeeld de UV-straling. Door te kiezen voor een witte crepi is het bijvoorbeeld op razend efficiënte wijze mogelijk om de zonnestralen af te kaatsen waardoor je tijdens de zomermaanden heel wat minder vaak de airco in huis op volle toeren zal moeten laten draaien.

Een bijkomend voordeel van crepi is dat ze voor wat de gevel betreft op uitstekende wijze kan worden gecombineerd met isolatie. Veel mensen kiezen er in de praktijk voor om gebruik te maken van crepi bij de renovatie van een bestaande, oudere woning. In deze situatie bestaat het risico namelijk dat het huis in kwestie nog niet is geïsoleerd waardoor er eigenlijk continue sprake is van een bepaalde hoeveelheid aan warmteverlies. Niet alleen kan dit er voor zorgen dat het wooncomfort in huis aanzienlijk achteruit gaat, daarnaast zal je op het einde van het jaar ook nog eens rekening moeten houden met een stevige eindafrekening voor je energie. Het mag dan ook duidelijk zijn, crepi aanbrengen in combinatie met isolatie bij je woning zorgt er altijd voor dat je kan rekenen op heel wat interessante voordelen.

De dikte van de isolatielaag bij crepi

Bovenstaande brengt ons meteen bij de hamvraag van deze pagina. Het mag dan namelijk ondertussen wel duidelijk zijn dat het gebruik van isolatie in combinatie met crepi interessant is, van welke dikte moet er nu op vlak van isolatiemateriaal precies gebruik worden gemaakt. Wel, in principe kan deze in tegenstelling tot wat veel mensen denken gewoon vrij worden bepaald. In de praktijk schommelt de dikte gemiddeld tussen de 6 en 12 centimeter. Je zou er wel voor kunnen kiezen om bij de ramen en deuren gebruik te maken van dunnere isolatielagen. Daarnaast kan je ook de dagkanten deels afslijpen. In combinatie met crepi wordt er door veel mensen de voorkeur aan gegeven om gebruik te maken van EPS of Neopor-isolatie. Voor welke van beide opties jij uiteindelijk zal kiezen is uiteraard voor een groot deel afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt.

Hoeveel kost crepi met isolatie realiseren?

De dikte van de isolatie waar je gebruik van gaat maken in combinatie met de crepi zal in de praktijk uiteraard altijd een bepaalde invloed hebben op het prijskaartje dat er aan je in rekening zal worden gebracht. Wat dat betreft is het namelijk zo dat, hoe dikker het isolatiemateriaal is, des te meer geld er uiteraard in gaat zitten. Anderzijds moet het wel gezegd dat een dikkere isolatielaag ook heel wat belangrijke, extra troeven met zich mee kan brengen. Wat bijvoorbeeld te denken van het feit dat ze een extra barrière vormt tegen geluid van buitenaf? Daarnaast wordt met dikkere isolatie ook een uitstekende bescherming geboden tegen warmteverlies waardoor je nooit rekening hoeft te houden met een hoger uitvallende energierekening op het einde van het jaar.

Bovenstaande gezegd zijnde is het uiteraard wel zo dat het aanbrengen van isolatie in combinatie met crepi er voor zorgt dat je aandachtig moet zijn voor een bepaald verschil in kostprijs. Op het ogenblik dat je voldoende hebt aan een afwerking van de gevel exclusief isolatie is het bijvoorbeeld zo dat je kan rekenen op een gemiddeld prijskaartje tussen de 45 & 75 euro per vierkante meter. Vanaf het ogenblik dat je ook isolatie wil aanbrengen stijgt dit prijskaartje naar tussen de 100 & 135 euro per vierkante meter. Dat is natuurlijk een niet onbelangrijk verschil om rekening mee te houden. Je moet er evenwel rekening mee houden dat deze meerprijs in investering zichzelf doorgaans na enkele jaren reeds heeft terugverdiend.

Wil jij dus met andere woorden graag het wooncomfort in je woning verhogen en tegelijkertijd ook kunnen genieten van een aantrekkelijke besparing op de kostprijs van je energiefactuur? In dat geval is kiezen voor crepi gecombineerd met een optimale isolatie dikte eigenlijk alleen maar aan te raden.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Welke gevelproblemen zijn er?

Het is vaak moeilijk te zien, wanneer je woning toe is aan

Een duurzame en mooie gevel met houten gevelbekleding

Je hebt gemerkt dat je gevel aan vervanging toe is en dat

Wat zijn de verschillende gevelreiniging methodes?

Je gevel is onderhevig aan een groot aantal vervuilingen. Denk hierbij aan