Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

CementbepleisteringCementbepleistering? Na enige tijd is het mogelijk dat de uitstraling van je gevel aanzienlijk is aangetast. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van roetaanslag, maar ook andere schadelijke invloeden uit de omgeving kunnen het uitzicht van de gevel danig veranderen. Cementbepleistering kan er gelukkig voor zorgen dat je gevel er in een handomdraai terug als nieuw uit komt te zien. Een buitenmuur cementeren met behulp van een cementpleister betekent in de praktijk dat je ze voorziet van een laag cement. Op deze manier wordt de uitstraling niet alleen terug verbeterd, daarnaast is ze ook nog eens veel efficiënter beschermd tegen de invloeden vanuit het weerbeeld. Ben jij ook wel geïnteresseerd in cementbepleistering, maar zou je graag onder meer willen te weten komen hoeveel dit kost? Je leest er alles over op deze pagina!

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

Wat is cementbepleistering precies?

Bij cementbepleistering wordt er zoals de naam reeds enigszins laat vermoeden voor gekozen om de muren te cementeren. Het aanbrengen van een cementpleister is een techniek waarbij er een afwerking van de gevel wordt gerealiseerd met behulp van een laag zandcement. Deze cementlaag heeft als belangrijkste functie om de buitenmuur er terug helemaal als nieuw uit te laten zien. Het gevolg van cementbepleistering is dan ook dat niet alleen oneffenheden, maar ook kleurverschillen weggewerkt zullen kunnen worden. Bovendien wordt er tegelijkertijd ook nog eens een betere bescherming van de muur gerealiseerd ten opzichte van de weersinvloeden. Zo sla je twee vliegen in één klap!

 

Er wordt van cementbepleistering vaak gezegd dat deze uitsluitend uitgevoerd kan worden in het grijs. Dat is echter helemaal niet correct, in tegendeel. Cementbepleistering is perfect mogelijk in verschillende kleuren waardoor je de gevel achteraf niet nog eens moet laten schilderen. Bovendien kan cementeren gebeuren in verschillende diktes. Dit is wel afhankelijk van het feit of je wil dat de huidige structuur van de muur zichtbaar blijft of niet. Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens zo dat cementpleister over een dampopen karakter beschikt. Dit betekent dat de gevel ook na het realiseren van gevelbepleistering perfect kan blijven ademen. Zo kunnen vochtproblemen pas echt op efficiënte wijze worden vermeden.

Hoeveel kost cementbepleistering?

De kosten die voor cementbepleistering in rekening worden gebracht zijn altijd afhankelijk van verschillende factoren. Wat dit betreft moet je bijvoorbeeld niet alleen rekening houden met de bereikbaarheid van de gevel, wat daarnaast ook te denken van de oppervlakte waar de gevel over beschikt evenals de huidige staat waarin ze zich bevindt? Loszittende voegen of andere schade dienen altijd eerst te worden hersteld vooraleer er cementbepleistering kan worden uitgevoerd. Wanneer dergelijke (extra) werkzaamheden zijn vereist spreekt het voor zich dat dit het kostenplaatje alleen maar zal doen stijgen. Los van mogelijke herstellingskosten waar je rekening mee dient te houden is het zo dat het laten aanbrengen van een cementpleister in principe relatief goedkoop is in vergelijking met andere vormen van gevelrenovatie.

 

Soort cementbepleistering Gemiddelde kostprijs
Cementbepleistering dunne laag Gemiddeld zo’n 27 euro per vierkante meter
Cementbepleistering dikke laag Gemiddeld zo’n 38 euro per vierkante meter

Verschillende vormen van cementbepleistering

Bovenstaande geeft reeds aan dat cementbepleistering op twee verschillende manieren kan gebeuren. In eerste instantie kan er voor worden gekozen om een dunne laag cementpleister aan te brengen, maar ook een dikke(re) laag behoort tot de mogelijkheden. Voor welke van deze twee verschillende mogelijkheden je uiteindelijk zal kiezen is vooral afhankelijk van het feit of je de structuur van de gevel zichtbaar wenst te houden of niet.

Cementbepleistering met een dunne laag cementpleister

Wanneer er sprake is van cementbepleistering met een dunne cementpleister zal je kunnen vaststellen dat de oorspronkelijke structuur van de gevel perfect zichtbaar blijft. Dit geldt niet in het minst voor bijvoorbeeld de vorm van de bakstenen. Natuurlijk is het wel zo dat de kleine oneffenheden evenals mogelijke kleurverschillen perfect gecamoufleerd kunnen worden. Dit zorgt er voor dat de gevel er (ondanks het feit dat de oorspronkelijke structuur dus behouden blijft) als nieuw uit zal komen te zien. Bij cementbepleistering met een dunne laag is er sprake van een mindere hoeveelheid aan cementpleister. Dit betekent dat de prijs als vanzelfsprekend een stuk lager zal komen te liggen in vergelijking met de situatie waarbij er sprake is van een dikkere afwerkingslaag.

Cementbepleistering met een dikke laag cementpleister

Cementbepleistering waarbij er gebruik wordt gemaakt van een dikkere laag cementpleister betekent dat de buitenmuur volledig vlak wordt gemaakt. Hierdoor is de oorspronkelijke structuur van de gevel niet langer zichtbaar. Ondanks het feit dat je hier absoluut rekening mee zal willen houden is het zo dat de gevel door de dikkere afwerkingslaag wel beter is beschermd tegen bijvoorbeeld de invloeden uit het weerbeeld. Omwille van het feit dat er bij deze vorm van gevelbepleistering gebruik wordt gemaakt van meer cementpleister is het zo dat de kostprijs wel  een stukje hoger ligt in vergelijking met de situatie waarin er sprake is van een dunne laag cementpleister.

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

Gevel reinigen is belangrijk, voorkom renovatie

Het belang van het reinigen van de gevel wordt wel eens onderschat.

Gevelreiniging helpt hoge kosten te voorkomen

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van

Een duurzame en mooie gevel met houten gevelbekleding

Je hebt gemerkt dat je gevel aan vervanging toe is en dat