Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis en vrijblijvend

Architectonisch betonArchitectonisch beton? Bijzonder veel mensen vinden het tegenwoordig belangrijk om hun woning en bij uitbreiding dus zeker hun gevel te voorzien van een unieke expressie. Wanneer dit ook jouw voorkeur wegdraagt kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van architectonisch beton. Je kiest er op deze manier niet alleen voor om gebruik te maken van een bijzonder aantrekkelijk en duurzaam materiaal, daarnaast kan je er absoluut zeker van zijn dat je woning over een uitstraling zal komen te beschikken die zich perfect zal aftekenen in de omgeving waarin ze is geïntegreerd. Heb jij hier ook wel oren naar? Wacht dan niet langer, lees snel verder en kom alles te weten over dit bijzondere gevelmateriaal!

*Tip:
Gevel reinigen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse gevelreinigers in jouw regio.

De eigenschappen van architectonisch beton

Er kan met recht en rede gesteld worden dat architectonisch beton wellicht één van de meest veelzijdige materialen is voor het afwerken van een gevel welke er op de markt zijn terug te vinden. Dit zorgt er voor dat ze in principe door iedereen kan worden toegepast aan de gevel van zijn of haar woning. Wil jij graag meer te weten komen over de bijzondere eigenschappen die zijn verbonden aan architectonisch beton? Raadpleeg dan het onderstaande overzicht.

De kleur van architectonisch beton

Een niet onbelangrijk deel van de unieke veelzijdigheid waar architectonisch beton over beschikt is terug te vinden in de samenstelling van het materiaal. Door in deze samenstelling te spelen met de kleur van cement, zand en het grote toeslagmateriaal is het mogelijk om nieuwe kleuren te realiseren. Het inkleuren van het materiaal kan vervolgens gebeuren met behulp van UV-bestendige pigmenten.

 

Het grote aantal kleuren van granulaten die in de natuur zijn terug te vinden zijn te mengen in diverse verhoudingen. Op deze manier kan er een zeer divers aanbod met de meest uiteenlopende kleuren worden aangeboden. Ook de optie om kleurstoffen te gaan gebruiken zorgt er uiteraard voor dat het kleurenpalet alleen maar nog verder kan worden uitgebreid. De vaakst voorkomende kleuren bij architectonisch beton zijn niet alleen wit en grijs, maar ook antraciet en zandkleur. Het spreekt echter voor zich dat ook de meeste andere kleuren perfect tot de mogelijkheden behoren.

Vorm en uiterlijk van architectonisch beton

Op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van architectonisch beton is het mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende mogelijkheden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen geëtst, gepolijst evenals uitgewassen of glad. Zou jij graag elementen met metselwerkstippen of natuursteen ingewerkt willen kopen en aanbrengen aan je gevel? Zelfs dat is absoluut geen enkel probleem!

Hoeveel kost architectonisch beton?

Op het eerste zicht lijkt het er naar uit te zien dat de keuze voor architectonisch beton voor je gevel er één is die een niet onaanzienlijk prijskaartje met zich meebrengt. In de praktijk blijkt echter al snel het tegendeel. Op het ogenblik dat je alle mogelijke alternatieven ook even onder de loep hebt genomen zal je waarschijnlijk tot dezelfde conclusie komen. Hoe groot het kostenplaatje uiteindelijk zal uitvallen is evenwel altijd sterk afhankelijk van de eisen die je verbindt aan het architectonisch beton. Een aantal factoren die op dit vlak een zeer belangrijke rol spelen zijn:

 

  1. De kostprijs van de grondstoffen waar gebruik van wordt gemaakt (type cement en type granulaten);
  2. De hoeveelheid aan architectonisch beton welke is vereist;
  3. De gewenste afwerking en dan meer bepaald de complexiteit van de vorm van de elementen en de profileringen;
  4. De eventuele bijkomende montagevoorzieningen;
  5. Het transport (indien je kiest voor grotere elementen spreekt het voor zich dat deze lastiger zijn om te transporteren);

 

Omdat de uiteindelijke kosten van architectonisch beton zo enorm uiteenlopend kunnen zijn heeft het eigenlijk maar weinig zin om hier een richtprijs op te plakken. Wil je dus met andere woorden te weten komen welke kosten er aan jouw gevel in architectonisch beton verbonden zullen zijn? Dan is het altijd het interessantst om even een specifieke offerte op te vragen voor jouw project bij verschillende gespecialiseerde bedrijven.

Isoleren bij gebruik van architectonisch beton

Wanneer je gebruik gaat maken van architectonisch beton voor het afwerken van de gevel van je woning spreekt het voor zich dat je ook nog zal willen kijken in de richting van het isolerende karakter waar de woning in kwestie over komt te beschikken. Wat dat betreft kan er bijvoorbeeld worden gekeken naar het gebruik van sandwichpanelen. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze panelen over een inwendige isolatie beschikken over het volledige oppervlak. Hoe vlakker deze elementen zijn, des te efficiënter de isolerende werking wordt. Het voorzien van een spouw tussen de isolatie en het buitenblad is eveneens een optie. De uiteindelijke bedoeling is vooral voorkomen dat de isolatie nat wordt. Bovendien spreekt het voor zich dat het vocht de mogelijkheid moet hebben om te verdampen of om afgevoerd te worden via de voegen in de gevel. In ieder geval, ben je op zoek naar een bijzonder veelzijdig gevelmateriaal voor het afwerken van je gevel? In dat geval is het altijd een absolute aanrader om daarvoor te kijken in de richting van architectonisch beton!

Gratis én vrijblijvend

Wij scoren een 9.0

Laatste nieuws

7x Tips gevelwerk

Af en toe zal je gevel aan een onderhoudsbeurt toe zijn. Dit

Waarom is gevelreiniging van belang?

De gevel van je huis is erg afhankelijk van de weersinvloeden. Daarom

Geld besparen met gevelisolatie

Het juist isoleren van de gevel kun je een hoop geld besparen.