Verf van gevel verwijderen

Verf van gevel verwijderenVerf van gevel verwijderen? Het kan op verschillende manieren voorkomen dat de uitstraling van je gevel wordt aangetast. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat haar oorspronkelijke kleur is aangetast door de tand des tijds, maar daarnaast kan het ook voorkomen dat er bijvoorbeeld graffiti of verf op is aangebracht welke je graag wil laten verwijderen. In het laatste geval beschik je over de mogelijkheid om de gevel op verschillende manieren te reinigen. Eén van de vaakst gekozen reinigingsmethodes bij verf van gevel verwijderen is zandstralen. Dit gezegd zijnde moet er wel altijd rekening worden gehouden met het materiaal waaruit de gevel is opgetrokken. Wil jij ook graag verf van gevel verwijderen en kijk je daarvoor in de richting van zandstralen? Hou dan zeker en vast rekening met de aangegeven informatie hier op deze pagina!

*Tip:
Verf van gevel verwijderen? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Verf van gevel verwijderen door te zandstralen

Wanneer je op een zeker ogenblik moet vaststellen dat er verf of graffiti is aangebracht op de gevel van je mooie woning is dat natuurlijk even slikken. Dergelijk vandalisme komt echter tegenwoordig veel vaker voor in vergelijking met vroeger. Omwille van deze reden gaan mensen op zoek naar mogelijkheden om de verf op efficiënte wijze van hun gevel te kunnen verwijderen. Wanneer tegelijkertijd ook nog eens de rest van de gevel goed onder handen wordt genomen waardoor al het hardnekkige vuil komt te verdwijnen is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Geldt dit eveneens voor jou? Dan kan het laten zandstralen van de gevel van jouw huis misschien wel de perfecte oplossing betekenen.

 

Heb jij ook te maken met graffiti die op de gevel van je woning is aangebracht en ben je daarvoor op zoek naar een sluitende oplossing? In dat geval lijkt zandstralen een voor de hand liggende keuze. Dat is het ook, alleen dien je er wel rekening mee te houden dat dit niet altijd tot de mogelijkheden behoort. Je dient er namelijk bij stil te blijven staan dat zandstralen in bepaalde gevallen de gevel kan beschadigen. Dit geldt niet alleen voor de stenen waar de muur uit bestaat, maar ook voor bijvoorbeeld het voegwerk. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om samen met een vakman te bekijken of jouw gevel al dan niet geschikt is om te laten zandstralen. Is dat niet het geval? Dan zal je natuurlijk op zoek moeten naar een andere oplossing om de verf van je gevel te verwijderen.

Hoeveel kost verf van gevel verwijderen met zandstralen?

De kosten die worden aangerekend voor het zandstralen van je woning worden steeds in rekening gebracht per vierkante meter. In principe kan je er rekening mee houden dat je hiervoor tussen de 9 & 15 euro per vierkante meter zal moeten betalen. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om het zandstralen niet uit te besteden, maar voor je eigen rekening te nemen. Dat lijkt op het eerste zicht financieel interessanter, maar je dient er wel rekening mee te houden dat je dan een speciale zandstraal machine zal moeten huren. De gemiddelde huurprijs voor een dergelijke machine ligt rond de 30 à 35 euro (voor acht uur) exclusief de brandstof die is vereist om deze machine te kunnen doen werken.

Nieuwe aantasting door verf of graffiti voorkomen?

Verf van gevel verwijderen door middel van zandstralen is dus zeker en vast een mogelijkheid, maar wie garandeert er je dat je binnen de kortste keren niet met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd? In het bijzonder wanneer jouw huis is terug te vinden in een probleembuurt is het mogelijk dat je in geen tijd terug te maken krijgt met een nieuwe bekladding. Hier kan je op het eerste zicht natuurlijk niet zoveel aan doen. Je kan immers moeilijk 24 uur per dag de wacht houden bij je gevel om te beletten dat iemand er graffiti op aanbrengt. Toch bestaat er een interessante mogelijkheid om jouw gevel beter opgewassen te maken tegen dergelijke vormen van vandalisme, namelijk door het aanbrengen van een beschermlaag.

 

Verf van gevel verwijderen door deze te zandstralen is in principe slechts één ding. Je doet er na afloop van dit karwei dan ook altijd goed aan om de gevel nog even te voorzien van een waterafstotende beschermlaag. We noemen dit ‘impregneren’. Door het inbrengen van je gevel wordt er een onzichtbare extra laag op aangebracht waardoor het verwijderen van graffiti zeer eenvoudig en zonder grote kosten kan gebeuren. Wil jij ook graag een beschermende en waterafstotende laag aanbrengen op je gevel? In dat geval kan je rekening houden met een meerprijs van gemiddeld tussen de 8 & 12 euro per vierkante meter.

Hoe besparen op verf van gevel verwijderen door te zandstralen?

Wil jij ook graag besparen op verf van gevel verwijderen door middel van zandstralen? Dat is mogelijk op tal van verschillende manieren. Door rekening te houden met de hieronder aangegeven bespaartips zal je kunnen vaststellen dat het zandstralen van jouw gevel zomaar even financieel nog heel wat interessanter wordt.

 

  • Zoek de vakman bij voorkeur niet te ver

Het is perfect mogelijk dat een specialist in zandstralen die ver bij je uit de buurt is gevestigd de scherpste offerte kan afleveren, maar heb je dan ook rekening gehouden met de voorrijkosten die hij waarschijnlijk in rekening zal brengen? Op het ogenblik dat deze nog eens worden toegevoegd aan de factuur is het zeer waarschijnlijk dat een specialist uit de buurt een veel interessantere offerte kan verstrekken. Omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om je vakman voor het zandstralen van je gevel niet te ver te gaan zoeken.

 

  • Laat je gevel ook meteen impregneren!

Wil je er zeker van zijn dat je niet binnen de kortste keren terug met hetzelfde probleem wordt opgezadeld waardoor je terug extra kosten moet gaan betalen? In dat geval is het altijd een goed idee om meteen na het zandstralen je gevel te laten voorzien van een impregneerlaag. Zo wordt ze waterafstotend en kan eventuele nieuwe graffiti veel eenvoudiger en sneller worden verwijderd. Op de middellange tot lange termijn kan het impregneren van je gevel je absoluut heel wat geld uitsparen!

 

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!