Gevelbekleding metaal

Gevelbekleding metaalGevelbekleding metaal? Metalen gevelbekleding is door de jaren heen zeer populair geworden. Heel veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om voor hun woning gebruik te maken van gevelbekleding bestaande uit zink, koper, aluminium of inox. Voor welke van deze verschillende materialen je uiteindelijk zal kiezen zal sterk afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeur. Je dient er evenwel altijd rekening mee te houden dat de eigenschappen van de verschillende soorten metalen ook belangrijke verschillen kunnen vertonen. Alleen door hier afdoende rekening mee te houden zorg je er voor dat je na het plaatsen zo optimaal mogelijk zal kunnen genieten van je nieuw aangekochte gevelbekleding. Ben je eveneens van plan om je gevel te laten bekleden ben je daarvoor aan het kijken in de richting van metalen gevelbekleding? Lees dan snel verder en ontdek of dit type gevelbekleding iets voor jou is of niet!

*Tip:
Gevelbekleding metaal? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Voordelen van metalen gevelbekleding

Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van metalen gevelbekleding zijn er verschillende interessante voordelen waar je op zal kunnen rekenen. We zetten deze voordelen graag even voor jou op een rijtje:

 

  • Metalen gebouwen zijn economisch. Dit is meteen één van de belangrijkste redenen waarom ze vaak worden toegepast in de industrie.
  • Als woningeigenaar heb je heel veel keuzemogelijkheden voor wat betreft de vorm en de kleur van de gevelbekleding. Ook wanneer je woning over gebogen oppervlakken beschikt is het mogelijk om de metalen gevelbekleding daarop aan te brengen.
  • Zowel het maken als de plaatsing van metalen gevelbekleding gaat bijzonder vlot. Hierdoor wordt de overlast aanzienlijk beperkt.
  • De materialen waar gebruik van wordt gemaakt zijn sterk, veelzijdig, licht en flexibel.
  • Metalen gevelbekleding kan zeer eenvoudig worden gecombineerd met andere materialen.

 

Bovenstaande maakt het alvast duidelijk, aan het toepassen van metalen gevelbekleding aan je woning zijn zeer veel interessante voordelen verbonden.

Nadelen van metalen gevelbekleding

Nu we op de hoogte zijn van de voordelen is het natuurlijk ook belangrijk om eens in de richting van de nadelen te kijken. Afhankelijk van het type metaal waar gebruik van wordt gemaakt, in het bijzonder wanneer het gaat om een gekleurde afwerking kan de duurzaamheid een beetje tegenvallen. Wanneer je er voor kiest om in je gevelbekleding verschillende soorten metaal te combineren dien je hier verder ook heel wat speciale aandacht aan te schenken. Een foutieve combinatie kan namelijk leiden tot corrosie van het minst edele metaal. Wanneer je aan beide punten de nodige aandacht besteed en indien je hier mee kan leven zal je evenwel merken dat metalen gevelbekleding beslist een meerwaarde kan vormen voor je huis.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!