Gevelbekleding folie

Gevelbekleding folieGevelbekleding folie? Tegenwoordig is het van cruciaal belang om er voor te zorgen dat niet alleen je gevel, maar ook de daarin verwerkte materialen zo optimaal mogelijk worden beschermd. Tegenwoordig kiest haast iedere eigenaar van een woning er wel voor om diens muur te laten isoleren. Dat isolatiemateriaal kan evenwel vatbaar zijn voor invloeden van buiten de woning. Door gebruik te maken van een speciale gevelbekleding folie wordt er voor gezorgd dat de isolatie afdoende wordt beschermd en daarnaast wordt er ook nog eens een extra beschermlaag voor de onderliggende constructie voorzien. Aan de binnenzijde van de gevelbekleding folie wordt doorgaans gewerkt met behulp van een damp- of windscherm waardoor je altijd kan rekenen op een energiebesparende, scheurvaste en warmtereflecterende folie.

*Tip:
Gevelbekleding folie? Vergelijk vakmannen. Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale gevelspecialisten.

Duurzaamheid van gevelbekleding folie

Wanneer de unieke eigenschappen van gevelbekleding folie je heeft weten te overtuigen is het altijd belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die op dit vlak op de markt zijn terug te vinden. Je kan er immers voor kiezen om gebruik te maken van gewone gevelbekleding folie die weliswaar sterk is, maar slechts over een beperkte duurzaamheid beschikt terwijl het ook mogelijk is om te kiezen voor een alternatief die je voorziet van niet alleen een sublieme kwaliteit, maar die er ook nog eens voor zorgt dat met name de isolatie van de gevel echt optimaal wordt beschermd. Hoewel een gevelbekleding folie dus in bepaalde omstandigheden gepaard kan gaan met een aanzienlijk kostenplaatje zorgt het er wel voor dat het de duurzaamheid van de gevel en de bescherming van de isolatie alleen maar ten goede kan komen.

Verschil tussen open en gesloten voegen

Wanneer ook jij gebruik wil maken van een gevelbekleding folie is het altijd belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Er wordt op dit vlak namelijk een onderscheid gemaakt tussen systemen die beschikken over open en over gesloten voegen. Bij open voegen kan er gebruik worden gemaakt van een gevelbekleding folie die dampopen is, maar die eveneens over een UV-bestendige werking beschikt. Deze gevelbekleding folie is doorgaans voorzien van een geïntegreerde kleefstrook welke er voor zorgt dat een probleemloze verkleving kan worden gerealiseerd. Bij gevels die beschikken over gesloten voegen dient er evenwel gebruik te worden gemaakt van een andere folie. Bekende voorbeelden zijn dan met name een gewapende onderkdakfolie welke probleemloos ook op de gevel kan worden aangebracht. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, wanneer je van plan bent om gebruik te maken van een gevelbekleding folie is het altijd belangrijk om rekening te houden met de verschillen tussen gesloten en open voegen.

Vergelijk gevelspecialisten in jouw regio!

Omdat het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per gevelspecialist. Bespaar jezelf tijd en geld. Ontvang gratis & vrijblijvend tot 6 offertes van lokale gevelbedrijven en maak een weloverwogen keuze!