Informatie en advies over gevelrenovatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten buitengevelisolatieWat zijn de kosten buitengevelisolatie? Je woning is een kostbaar bezit. Je zou er het liefste zo min mogelijk onkosten aan hebben. Een post die maandelijks vele woningbezitters een doorn in het oog is, is de energienota. We geven je nu een aantal tips hoe je kan voorkomen dat kou en warmte van buitenaf jouw huis binnen komen. Dit doe je door buitengevelisolatie.

 

*Tip:
Kosten buitengevelisolatie? Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale gevelspecialisten.                                                           

Hoe gaat buitengevelisolatie in zijn werk

Buitengevelisolatie is een isolatiesoort waarbij er aan de buitenkant van je muur een isolatielaag wordt aangebracht. Dit is niet te verwarren met spouwmuurisolatie. Bij spouwmuurisolatie wordt namelijk de spouw tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld Bij buitengevelisolatie komt het isolatiemiddel aan de buitenkant van je buitengevel waarna er een nieuwe bekleding overheen wordt aangebracht. Buitengevelisolatie wordt dan ook vaak toegepast in combinatie met een gevelrenovatie.

Materialen die gebruikt worden bij buitengevelisolatie

Bij een Buitengevelisolatie wordt gebruik gemaakt van plaatmateriaal. Dat plaatmateriaal kan van diverse soorten isolatiemiddel gemaakt zijn. De goedkoopste soort is een plaat van glaswol of steenwol. Dit middel rol je uit als een deken tegen de buitengevel aan, waarna er een dampwerende folie overheen komt te zitten. Een duurdere, maar aanmerkelijk betere soort isolatiemiddel is PIR of PUR. Deze middelen kunnen in plaatvorm tegen je muur worden aangehecht. De structuur van PIR en PUR is anders dan die van glaswol of steenwol. Het materiaal is daardoor beter isolerend en beter bestand tegen vocht.

De bekleding na buitengevelisolatie

Na het toepassen van buitengevelisolatie wordt de gevel afgewerkt met een materiaal naar keuze. We hebben een aantal soorten isolatiemateriaal, net als de prijzen ervan, op een rijtje gezet. Hierbij namen we ook het materiaal op waarmee je de buitengevel kan afwerken.

 

Welk isolatieproduct kies je Toelichting Prijs per m2 of per uur Wat is de m2 of per uur
Glaswol of steenwol Glaswol of steenwol op rol of plaat, exclusief aanbrengen Per vierkante meter Tussen 15 en 25 euro
PUR of PIR PUR of PIR, op platen, exclusief het aanbrengen Per vierkante meter Tussen 25 en 30 euro
Kosten isolatiebedrijf Uurloon Per uur Tussen 35 en 50 euro
Kosten gevelbekleding Gevelbekleding met kunststof, hout, steenstrips, pleisterwerk of metaal Per vierkante meter Tussen 20 en 150 euro
Kosten gevelrenovatiebedrijf Uurloon Per uur Tussen 35 en 50 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben je handig aangelegd, dan kan je een deel van het isoleren van je gevel zelf doen. Je zou bijvoorbeeld zelf de muur kunnen schoonmaken en ontdoen van klimplanten voordat het isolatiebedrijf aan de slag gaat. Het isolatiemateriaal zal op die manier niet worden aangetast door algengroei die doorgaans aan de buitenkant van je muur zit.
  • Als je een beetje handig aangelegd bent. Je zou als je een beetje handig bent aangelegd bent zelf materialen zoals oude beplanting die vrijkomt bij het isoleren van je buitengevel en restanten isolatiemateriaal naar de gemeentewerf kunnen rijden. Met behulp van een aanhanger kan je behoorlijk wat uurloon besparen.
  • Als je niet handig aangelegd bent. Ben jij niet handig aangelegd, dan laat je alle werkzaamheden rondom het isoleren van je buitengevel over aan het gevelrenovatiebedrijf en eventueel het isolatiebedrijf. Je betaalt dan in het totaal genomen flink wat meer, maar daar staat tegenover dat je er geen omkijken naar hebt.

Opbouw van de prijs

De prijs van buitengevelisolatie bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is je gevel. De afmeting van jouw gevel bepaalt voor het grootste gedeelte de kosten van de buitengevelisolatie. Heb je een tussenwoning, dan zullen de kosten wel meevallen. Denk er in dat geval wel aan dat je een akkoord vraagt aan je buren als je drastische wijzigingen laat aanbrengen aan je gevel. Denk ook aan een bouwvergunning bij de gemeente.
  • Keuze 2: Welk isolatiemateriaal wordt er gebruikt. Het isolatiemateriaal wat jij gebruikt bij buitengevelisolatie bepaalt eveneens voor een heel belangrijk deel de prijs. Kies je voor een goedkoop middel als glaswol of steenwol, dan ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een kostbaarder middel zoals PUR of PIR. De investering zie je echter wel weer terug wanneer je jouw energienota gaat vergelijken. Een duurder isolatiemateriaal heeft een hogere isolatiewaarde waardoor je minder betaalt op maandelijkse basis. Je investeert dus op de langere termijn.
  • Keuze 3: Welke gevelbekleding kies je. Kies jij ervoor om je buitengevel te laten isoleren, dan maak je automatisch de keuze voor een gevelbekleding. In het goedkoopste geval kies je dan voor pleisterwerk. Je kan echter ook kiezen voor een afwerking met bijvoorbeeld pvc, hout of kunststof. Metaal geeft je huis gelijk een futuristisch uiterlijk. Gevelbekleding heeft zo zijn eigen prijs. Jouw budget en persoonlijke smaak bepalen de keuze.

Praktische tips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Buitengevelisolatie is iets waar je het liefste op bespaart. Dat doe je met deze button. Je vraagt direct vrijblijvend offertes in je mailbox op waarmee jij tot wel 30 procent kan besparen.

 

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Alles wat je moet weten over gevelrenovatie in 2021

De meeste mensen houden zich niet of amper bezig met de gevel

Zelf je gevel reinigen of een specialist inhuren?

Is je gevel toe aan een onderhoudsbeurt? Dan is het reinigen van

Gevelreiniging helpt hoge kosten te voorkomen

Gevelreiniging is meer dan alleen reinigen – het is het behoud van